CRIZA IMIGRANŢILOR. STARE de URGENŢĂ în Ungaria: Primul DECES în rândul migranţilor

CRIZA IMIGRANŢILOR. A fost înregistrat şi primul deces în rândul imigranţilor din ţara vecină. Huliganii maghiari au atacat refugiaţii rămaşi în gara de est a capitalei.

RomaniaTV.net
04 sept. 2015, 20:59
CRIZA IMIGRANŢILOR. STARE de URGENŢĂ în Ungaria: Primul DECES în rândul migranţilor

Sute de imigranţi au forţat ieşirea din centrul de primire din Rozke, în apropiere de Serbia. Oameni erau disperaţi că procesarea documentelor durează mult şi nu au niciun răspuns de la autorităţi. Poliţia a ripostat violent, cu bastoane de cauciuc şi gaze lacrimogene.

După ce autorităţile maghiare au suspendat circulaţia trenurilor directe între Budapesta şi Austria, alte sute de refugiaţi s-au urcat ieri într-un tren regional pentru a se apropia de graniţa austriacă, dar la marginea Budapestei majoritatea au fost daţi jos de poliţie, şi duşi într-o tabără de refugiaţi. De aici, alţi 300 de oameni au fugit astăzi, tot spre Austria.

Alţi refugiaţi au rămas în tren, de unde refuză să coboare, pentru că nu vor să rămână în Ungaria, ci să plece mai departe, spre Germania. O iniţiativă privată organizată pe Facebook pregătește pentru duminică un mare convoi între Viena și Budapesta pentru a aduce în Austria sute de refugiaţi blocaţi în Ungaria.

Altă tabără de refugiaţi, de lângă Budapesta, unde de asemenea s-au înregistrat ciocniri violente. Un imigrant pakistanez a murit pe şine, devenind astfel prima victimă a crizei refugiaţilor pe teritoriul Ungariei.