CRIZA IMIGRANŢILOR. Tensiunile cresc pe măsură ce RUTA BALCANICĂ a migranţilor înregistrează blocaje

CRIZA IMIGRANŢILOR. Mii de imigranţi care încearcă să ajungă pe ruta balcanică în ţări din Europa Occidentală întâmpină dificultăţi, mai ales din cauza controalelor la frontiere, devenind nerăbdători şi chiar irascibili din cauza obstacolelor care le stau în cale.

19 oct. 2015, 11:19

Mulţi dintre imigranţi şi-au petrecut noaptea în frig şi ploaie, în timp ce Slovenia a limitat numărul de imigranţi care vin dinspre Croaţia.

Aceste restricţii au produs aglomeraţie la punctele de frontieră şi tensiuni între imigranţi şi autorităţile de frontieră. O oficialitate a declarat la BBC că, în curând, Croaţia va fi depăşită de situaţie, din cauza afluxului de imigranţi.  Autorităţile croate au cerut dealtfel Sloveniei să accepte 5.000 de imigranţi pe zi, dar Slovenia a spus că va lua doar o jumătate din numărul acestora.

Dar „cercul vicios” nu se închide aici. Slovenia, la rândul ei, condamnă a restricţiile Austriei, dar aceasta neagă faptul că ar fi impus limite.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Un tren cu imigranţi a fost blocat la graniţa Sloveniei cu Croaţia

La Tornovec, la graniţa croato-slovenă, imigranţii au legat pături de copaci, pentru a avea un acoperiş deasupra capului. Alţii au rupt crengi pentru lemne de foc, să se încălzească. Între 1.800 şi 2.000 de imigranţi şi-au petrecut noaptea în tren, la graniţa croată.

Mii de migranţi din Siria, Afganistan şi Africa vin în continuare în Europa, voind să ajungă în ţări ca Germania, Austria şi alte state asemănătoare, în speranţa că ar putea obţine azil în aceste ţări şi chiar că s-ar stabili acolo.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Austria a explicat că Austria continuă să primească imigranţi din Slovenia şi că nu există limită specifică pe zi pentru primiri de imigranţi, iar aceştia continuă să vină.