Criza refugiaţilor: Austria anunţă că nu poate primi mai mult de 100.000 de imigranţi

Austria nu poate accepta mai mult de 100.000 de refugiați anul viitor, a declarat luni vicecancelarul Reinhold Mitterlehner, membru al Partidului Austriac al Poporului (OeVP, conservator), partenerul la guvernare al social-democraților, după ce țara vecină Germania s-a angajat să limiteze numărul de solicitanți de azil, transmite Reuters, citată de Agerpres. 

RomaniaTV.net
21 dec. 2015, 10:08
Criza refugiaţilor: Austria anunţă că nu poate primi mai mult de 100.000 de imigranţi

Capacitatea autorităţilor austriece de a primi refugiaţi nu poate depăşi numărul de 100.000 de persoane, a anunţat vicecancelarul austriac Reinhold Mitterlehner.  ‘În jur de 90.000-100.000, mai mult pur și simplu nu va fi posibil’, a afirmat Mitterlehner, într-o declarație la postul de radio ORF.

De la începutul lunii septembrie, sute de mii de migranți au intrat în Austria după ce au parcurs așa-numita ‘rută a Balcanilor’. Majoritatea s-au îndreptat spre Germania, dar Austria se așteaptă la circa 95.000 de cereri de azil în acest an, echivalent cu 1% din numărul locuitorilor săi. În 2014, au fost înregistrate 28.000 de cereri de azil, dintre care 38% au fost aprobate.

Citeşte şi Numărul migranţilor care au ajuns în 2015 în Europa se apropie de UN MILION de persoane

Cancelarul social-democrat Werner Faymann a declarat sâmbătă că Austria ar trebui să accelereze expulzarea migranților care nu se califică pentru a primi azil.

Faymann a mai spus că și-a coordonat îndeaproape deciziile politice cu omologul său german Angela Merkel, care, la recentul congres al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), a promis o reducere ‘perceptibilă’ a numărului de solicitanți de azil în Germania, un compromis cu vocile critice din propria tabără.