Croşeul lui Traian Băsescu face audienţă – analiză tv

Când Traian Băsescu și-a calibrat ironiile spre prestațiile din Parlamentul european ale lui Gabriel Liiceanu&Co și a atras atenția asupra evaluării așteptate de ministrul Justiției, numărul telespectatorilor care urmăreau emisiunea la care era invitat crescuse cu 50%, scrie Radu Popa într-o analiză pentru EvZ. 

28 mart. 2017, 08:47
Croşeul lui Traian Băsescu face audienţă – analiză tv

Dialogul Nadiei Ciurlin cu Traian Băsescu a debutat abrupt. „Le Monde o proiectează pe Kovesi printre politicienii de viitor”. Era ora 21.00 și publicul era preponderent agregat pe televiziunile generaliste și mult prea puțin interesat de politică. ProTv trăia momentele de glorie când aduna 19,3 puncte de audiență, în raport devastator față de principalul concurent-Antena 1- care avea doar 2,6.

Pe primele 15 minute, televiziunile de știri s-au luptat pentru o nișă de 5,3 puncte de audiență. De aici, B1Tv disloca 76.800 de telespectatori și 0,8 puncte de audiență, ceea ce însemna dublu față de Digi24-0,4 puncte de audiență și foarte aproape de o triplare în raport cu Realitatea-0,3. În vârful listei erau RTV și A3 care adunau același număr de telespectatori: 181.000 și 1,9 puncte de audiență.