CSM Bucureşti, campioană în premieră, la volei feminin. Cum au sărbătorit tigroicele titlul VIDEO

CSM Bucureşti a câştigat cu 3-0 ultimul meci al ligii naţionale de volei feminin, jucat contra celor de la Agroland timişoara, devenind în premieră campioana României.

23 apr. 2018, 17:15
CSM Bucureşti, campioană în premieră, la volei feminin. Cum au sărbătorit tigroicele titlul VIDEO

CSM Bucureşti s-a impus în faţa timişoarencelor cu 25-9, 26-24, 25-16 şi a încheiat sezonul cu 73 de puncte. Este pentru prima oară în istoria competiţiei când aceasta este câştigată de CSM Bucureşti, în timp ce marea favorită, Volei Alba Blaj, care în mai puţin de două săptămâni va juca în Final Four-ul Ligii Campionilor, a încheiat pe locul secund, cu 70 de puncte. Pe locul trei, la mare distanţă, cu 54 de puncte, s-a clasat Ştiinţa Bacău.

Citeşte şi Organizarea Turneului Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin costă 300.000 euro. Primăria Bucureştiului dă jumătate din bani

La fel ca şi la handbal feminin, echipa de volei feminin CSM Bucureşti are cel mai mare buget din campionat şi a făcut mai multe transferuri importante. De departe, cel mai sonor nume este cel al Jovanei Brakocevici, 30 de ani, vicecampioană olimpică la Rio 2016 cu reprezentativa Serbiei, voleibalistă care are un salariu comparativ cu al Cristinei Neagu în handbal. Sunt și alte jucătoare cu nume în echipa bucureșteană, precum japoneza Naoko Hashimoto, 33 de ani, olandeza Nicole Koolhaas, 27 de ani, sârboiaca Suzana Cebici, 33 de ani, și ea fostă campioană europeană cu Serbia.

Suntem extrem de fericiți pentru câștigarea primului titlu național. Rezultatul nu e unul întâmplător, ci încununarea unui proiect care a început în urmă cu trei ani. Sper să fie doar începutul unei povești care va atinge și alte borne istorice„, a declarat Eugen Baciu, team managerul echipei CSM București.

Formația din Capitală a mai avut un succes major în istorie, în 2016 cucerind Challenge Cup, al treilea trofeu ca valoare în Europa.

Sărbătoarea CSM-ului: