CTP, despre tensiunile din USL: Trei inşi aflaţi într-un cerc şi nu se ştie cine va trage primul

Scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la România TV despre tensiunile apărute în USL pe marginea anchetei parlamentare privind terenul Ioanei Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu.

20 nov. 2013, 19:47
CTP, despre tensiunile din USL: Trei inşi aflaţi într-un cerc şi nu se ştie cine va trage primul

Sunt trei inşi aflaţi într-un cerc şi nu se ştie cine va trage primul. Aceasta este exact situaţia între domnii Băsescu, Ponta şi Antonescu în acest moment. Orice combinaţie este posibilă. Prin urmare, rezolvarea aceastei ecuaţii de trei este cine cade la pace cu cine. Cine mai crede că aici mai funcţionează doctrine, orientări şi aşa mai departe nu prea mai înţelege cum funcţionează politicienii români. Această bătălie s-a desprins complet de populaţie„, a explicat Cristian Tudor Popescu situaţia.

Citeşte şi CTP, despre decizia lui Antonescu în privinţa Roşiei Montane: Un gest absurd, explicaţii penibile VIDEO

Cu toate acestea, jurnalistul recunoaşte că există un singur punct de interes pentru cetăţeanul român în toate aceste tensiuni politice: „Există un singur lucru care spune ceva unui om de bun-simţ şi anume: un milion şi 300 de mii de euro de la o bancă de stat este ceva care nu sună în regulă oricum ai lua-o. Poate nu este un lucru ilegal, dar poate este un lucrur imoral. Acest lucru poate fi cercetat. (Ancheta) nu cred că trebuie făcută de Parlament, ci de organele abilitate. Contează cine trage primul. Oamenii îşi văd de bătălia lor şi puţin le pasă de probleme reale ale acestui popor„.

Citeşte şi Victor Ponta: USL funcţionează şi nu se rupe. PNL se decide joi în privinţa Comisiei pentru cazul Călăraşi

Privind gesturile lui Crin Antonescu, CTP consideră că liderul liberal îşi face în acest moment planuri pentru câştigarea prezidenţialelor şi „vrea să câştige preşedinţia ştergându-se de petele roşii”.

Domnul Antonescu îşi face socoteli ca şi ceilalţi doi. A hotărât că vrea să câştige preşedinţia ştergându-se de petele roşii de care s-a mânjit singur. Doreşte să se prezinte ca un liberal pur-sânge, ca un reprezentant al dreptei. Îşi va face socoteala acum: «ce voturi câştig dacă merg împotriva PSD-ului şi nu accept comisia de ancheta parlamentară?». Ori refuză comisia şi îşi face socoteala unui număr de voturi din „bazinul dreptei”, ori rămâne în continuare în combinaţie cu PSD-ul, sperând să nu piardă voturi totuşi din partea stângă de la susţinătorii PSD. Este o simplă socoteală cinică şi va proceda în consecinţă„, a conchis jurnalistul.

Citeşte şi Zgonea despre riscul ruperii USL: Nu am câştigat la loto ca să am premoniţii VIDEO