Culiţă Tărâţă a MURIT. Ultimul mare eveniment din viaţa baronului de Neamţ

Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă. Apropiaţii spun că fostul baron local, unul dintre cei mai mari moşier al ţării, a pierdut lupta cu o boală cumplită. Culiţă Tărâţă nu s-a ferit să-şi etaleze averea. În vară, Culiţă Tărâţă a organizat o petrecere cum nu s-a mai văzut când fiul lui cel mic s-a însurat. Mirii şi-au făcut apariţia într-o caleaşcă împodobită cu flori, iar unii nuntaşi au venit cu elicopterul.

RomaniaTV.net
22 nov. 2014, 09:04
Culiţă Tărâţă a MURIT. Ultimul mare eveniment din viaţa baronului de Neamţ

Culiţă Tărâţă s-a asigurat atunci, în primul rând, că ochii curioşilor nu pot ajunge până la conacul său bine-păzit din Zăneşti. Apoi, preşedintele CJ Neamţ s-a ocupat de fiecare detaliu în parte: aranjamente florale, bucate alese şi artişti selectaţi pe sprânceană. Preşedintele CJ Neamţ a avut grijă şi de drum. L-a pietrui, l-a aranjat şi a cerut să fie udat de mai multe ori înainte de sosirea invitaţilor astfel încât maşinile de lux ale invitaţilor să nu se prăfuiască.

La eveniment au participat 400 de invitaţi, printre care şi vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele Curţii de Conturi a României, Nicolae Văcăroiu, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, romaşcanul Alin Antochi, foşti sau actuali primari, consilieri judeţeni, numeroşi parlamentari, dar şi alţi reprezentanţi marcanţi ai mediului economic şi politic din Roman, printre care consilierul local Iulia Havrici, preşedinta Organizaţiei Femeilor Social Democrate din Roman, fostul primar Dan Ioan Cărpuşor, binecunoscuți oameni de afaceri ca Nuşa Chiriac sau Doina Cepalis.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 62 de ani, în urma unei boli incurabile, potrivit unui anunţ făcut de familia acestuia.

În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Culiţă Tărâţă era vizibil afectată de boală şi de chimioterapia pe care o făcea la clinica AKH din Viena, Austria. De altfel, el s-a aflat în concediu medical în ultimele şase luni, fiind prezent sporadic la Consiliul Judeţean, notează Agerpres.

Culiţă Tărâţă a fost deputat PSD în două mandate, între anii 2000 – 2004 şi 2008 – 2012. În anul 2011 a demisionat din PSD şi a devenit fondator şi vicepreşedinte al UNPR. În anul 2012, Culiţă Tărâţă a candidat şi a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ în cadrul unei alianţe UNPR cu PDL şi PNŢCD.

De profesie inginer agronomic, Culiţă Tărâţă a fost şi fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi care a avut în administrare Insula Mare a Brăilei.