Cum a fost prins Cheloo: Le-a dat CANABIS ofiţerilor sub acoperire UPDATE

Cheloo, de la Paraziţii, a ajuns miercuri la DIICOT Ploieşti în cadrul unei anchete privind consumul şi trafic de droguri.

RomaniaTV.net
30 mart. 2016, 13:30
Cum a fost prins Cheloo: Le-a dat CANABIS ofiţerilor sub acoperire UPDATE

UPDATE: Cântăreţul de muzică hip-hop Ion Cătălin Ştefan este suspectat de procurorii DIICOT atât de consum de droguri, cât şi de trafic de droguri de risc, după ce i-ar fi dat canabis unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al anchetatorilor, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

Solistul trupei Paraziţii, Ion Cătălin Ştefan, cunoscut sub numele de scenă Cheloo, i-ar fi dat gratuit canabis, în câteva rânduri, unui investigator sub acoperire şi unui colaborator al procurorilor DIICOT, potrivit documentelor de la dosarul de anchetă.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că respectivele probe au fost analizate în laborator şi a rezultat că este vorba despre substanţă vegetală cu conţinut de tetrahidrocanabinol, respectiv canabis.

Surse judiciare susţin că Cheloo a fost chemat la DIICOT în calitate de consumator, după ce anchetatorii au stabilit legăturile pe care acesta le avea cu restul persoanelor implicate în dosar.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii antidrog din Prahova au filat, timp de mai multe luni, o grupare de traficanţi de canabis, din care făceau parte zece persoane. Traficanţii aveau, însă, o mulţime de clienţi, din care au fost identificaţi 80, între care şi Cheloo. Acesta a intrat în vizorul DIICOT datorită legăturilor cu restul persoanelor implicate, care făceau obiectul supravegherii, care a implicat inclusiv interceptarea unor convorbiri telefonice. Astfel, anchetatorii au reuşit să probeze şi implicarea lui Cheloo, motiv pentru care, pe lista imobilelor care au fost percheziţionate se află şi locuinţa acestuia de pe Valea Doftanei.

Citeşte şi Antena 1 a retras un promo în care Cheloo rulează o ţigară

Surse din Poliţie au declarat iniţial că în vila artistului ar fi fost găsite 500 de grame de canabis, însă DIICOT a menţionat că ar fi fost vorba doar despre o cantitate de aproximativ zece grame, pe care Cheloo le deţinea pentru consum propriu.

„La data de 30.03.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești şi Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Prahova și Ialomița, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către un număr de 8 suspecţi a infracţiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de DIICOT.

Potrivit procurorilor, din 2015 şi până în prezent, în baza unei rezoluţii infracţionale unice şi a unei înţelegeri prealabile, suspecţii s-au aprovizionat cu cannabis de la dealeri din municipiul București iar ulterior l-au comercializat sau oferit cu titlu gratuit consumatorilor de pe raza orașului Breaza și a localităților limitrofe.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite diverse cantități de materie vegetală cu aspect de cannabis, semințe de cannabis, precum și ustensile pentru consum, ambalare și distribuire de drogurilor.

La sediul DIICOT, Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse pentru audieri 80 de persoane.