Cum acţiona hoţul care a spart mai multe case în Pipera, printre care şi a lui Gică Hagi. VIDEO CAMERE DE SUPRAVEGHERE

Pasionat de parkour, un sport bazat pe acrobaţii şi sărituri, un individ de 26 de ani s-a gândit că n-ar strica să îşi folosească abilităţile în slujba răului.

16 mart. 2018, 10:15
Cum acţiona hoţul care a spart mai multe case în Pipera, printre care şi a lui Gică Hagi. VIDEO CAMERE DE SUPRAVEGHERE

Aşa că a sărit gardurile vilelor din Pipera şi ar fi reuşit să dea astfel 11 spargeri până miercuri noaptea, când a fost prins, scrie stirileprotv.ro. Printre victimele sale se număra Gheorghe Hagi şi ambasadorul Pakistanului în România. Poliţiştii urmează să stabilească dacă respectivul a avut complici.

Citeşte şi Reacţia lui Hagi când a aflat că hoţul care i-a spart casa a fost prins. Ce i-ar face dacă ar fi judecător

În luna februarie, individul a fost înregistrat în timp ce intră pe uşa din faţă a unui imobil. Avea nevoie de o mătură cu coada. Voia să dezactiveze apoi o cameră video şi să jefuiască o locuinţă.

Miercuri noapte în schimb a fost filmat în timp ce mergea pe un gard îngust de beton. În scurt timp escalada la fel de uşor, un zid de cel puţin 2 metri. De această dată poliţiştii au fost pe fază şi l-au prins, însă au tras cu pistolul pentru asta.

Cartierul Pipera, considerat unul de lux, a devenit o adevărată ţintă aşa că în fiecare săptămână erau cel puţin două spargeri. Din septembrie anul trecut şi până în prezent s-au strâns 14 cazuri.

Iar hoţul sau hoţii ajunseseră atât de îngâmfaţi, spun oamenii din zonă, încât nu de puţine ori poliţiştii ridicau amprente dintr-o casă, iar pe o stradă paralelă se dădea altă lovitură.

Bărbatul încătuşat acum a luat din reşedinţa ambasadorului Pakistanului mai multe platouri şi sfeşnice iar de la Gheorghe Hagi, bani şi bijuterii. Niciunul dintre păgubiţi nu era acasă, însă au fost situaţii în care oamenii erau în dormitor iar hoţii le cotrobăiau prin casă.

Citeşte şi Trucuri care te ajută să îţi păzeşti casa de hoţi. Atenţie mare dacă plecaţi în weekend!

Victimă: „Am auzit câinele lătrând. Ne-am dat seama dimineaţa când am văzut urme pe covor şi că a umblat în dressing, în toate genţile. A fost cea mai îngrozitoare experienţă.”

Vecină: „Oamenii şi-au cumpărat câini, sunt speriaţi toţi.”

Pe lângă câini fioroşi, sisteme de alarmă şi camere de supraveghere, au crescut şi solicitările pentru arme letale şi neletale. În ultimele 3 luni, 9 persoane din această zonă au depus actele ca să poată să îşi ia pistol.