Cum alegem corect camerele de supraveghere video?

Supravegherea video este o necesitate din ce in ce mai mare pentru siguranta, fie ca vorbim despre siguranta de la birou, fie ca vorbim despre siguranta de acasa. Nevoia de securitate este aceeasi ca si in trecut, insa din ce in ce mai multe imobile sunt dotate cu sisteme de supraveghere si cu camere de supraveghere performante, ceea ce ii lasa descoperiti pe toti cei care omit sa isi instaleze un astfel de sistem.

RomaniaTV.net
31 oct. 2017, 09:34
Cum alegem corect camerele de supraveghere video?

Din fericire, preturile pentru un sistem de supraveghere video sunt din ce in ce mai mici, iar acest lucru poate sa fie descoperit pe www.comod.ro. Problema apare in momentul in care trebuie sa fie ales un astfel de sistem, deoarece exista foarte multe variante si extrem de multe criterii de care trebuie sa tii cont.

Una dintre cele mai importate componente ale intregului sistem este camera de supraveghere, asadar, ar trebui sa fie prima componenta careia trebuie sa i se acorde atentie.

Criteriile de alegere a camerelor de supraveghere perfecte

1. Tipul camerei de supraveghere. Exista o multime de caracteristici care pot sa clasifice camerele. In primul rand, descoperim destinatia lor: de interior sau de exterior. Cele de exterior sunt extrem de bine construite, in asa fel incat sa poata face fata temperaturilor extreme si sa reziste la socuri fizice puternice. De asemenea, au o multime de dotari care sa nu lase lentilele sa se abureasca sau gheata sa se aseze pe ele. Camerele de interior, in schimb, se focuseaza pe imagini cat mai bune, insa nu pot sa filmeze la temperaturi mai mici de 0 grade Celsius.

2. Modul de functionare. Exista camere care filmeaza perfect in conditii de zi, exista camere destinate supravegherii pe timp de noapte si camere destinate supravegherii complexe, atat pe timp de zi, c at si pe timp de noapte. Cele mai moderne camere sunt cele IR senzitive, care pot sa isi dea seama de momentul in care sunt active si sa obtina imagini de foarte buna calitate, fara a fi nevoie sa fie setate in acest sens.

3. Rezolutia si calitatea imaginilor filmate. Rezolutia camerelor poate sa fie masurata in TVL sau in pixeli. Cu cat numarul de TVL sau de pixeli este mai mare, cu atat calitatea va fi mai buna. Calitatea imaginii poate sa fie conturata si de alte elemente, cum ar fi tehnologiile moderne de imagine.

4. Diverse alte particularitati tehnice. Exista o multime de alte particularitati tehnice care pot sa decida calitatea unei camere si daca aceasta merita sa fie achizitionata. Spre exemplu, lentila trebuie sa aiba anumite caracteristici pentru a putea fi cat mai acceptabila. Aceasta poate sa fie focala, cu un camp de vizualizare ce nu poate sa fie ajustat, sau varifocala, cu un camp de vizualizare ce poate sa fie ajustat.

Particularitatile tehnice pot sa mearga mult mai departe, insa, oferind o multime de functii interesante, cum ar fi PTZ (Pan tilt zoom) care ii permite camerei sa se roteasca la 360 de grade sau posibilitatea de a filma in infrarosu.