Cum păcăleşti RADARUL CU LASER. Cât costă un gadget care înşală aparatul poliţiei

Poliţia rutieră a început să folosească tot mai des aparatele radar cu laser. Ultima dată, agenţii de la rutieră au făcut "victime", săptămâna trecută, printre şoferii care au circulat dinspre Ploieşti spre Bucureşti, până în complexul comercial Prisma. Pe net circulă o metodă prin care aparatul radar cu laser poate fi învins.

27 iul. 2014, 07:10

Săptămâna trecută, şoferii care au circulat cu viteză peste limita admisă de lege, dinspre Ploieşti spre Bucureşti, au plătit amenzi sau au rămas fără permise în urma folosirii radarului cu laser. Un poliţist stătea cocoţat pe o pasarelă, iar un altul îi oprea pe cei care călcaseră pe bec, câteva zeci de metri mai încolo.

 Citeşte şi O tânără a picat examenul teoretic pentru permisul de conducere de 110 ori

„Nu ai cum să îi vezi. Poliţistul stătea pe pasarela până în Prisma, fără caschetă, ca să nu poată fi reperat, după gardul de protecţie al pasarelei, lăsat în jos, stătea pe un scăunel, ceva. De abia l-am văzut, oricum nu am avut viteză. Mai încolo, acolo unde aştepta echipajul care să îi oprească pe cei care aveau viteză, era plin de maşini”, a spus un şofer care a scăpat pentru că circula regulamentar, potrivit România TV.

Singura metodă care ar putea scăpa şoferii de pistolul radar cu laser ar fi şofatul regulamentar, aşa cum prevede legea. Alte voci susţin că au descoperit ac de cojocul radarului cu laser.

Cum poţi păcăli radarele cu laser

Unele persoane susţin că aparatele radar cu laser pot fi păcalite cu sistemele Laserjammer, scrie puterea.ro. Adică cele care bruiază raza laser. Că e Escort Shifter, AG 8 sau AL G 9 Guardian, sistemele de bruiaj fac ca viteza reală a maşinii să fie înregistrată de aparatul radar ca fiind 0 km/h.

Citeşte şi Amenzi de aproape două milioane lei, aplicate într-o zi, majoritatea pentru depăşirea vitezei

Există o multitudine de astfel de gadgeturi în SUA, acolo unde radarele laser au deja o istorie. Preţul aparatelor de bruiaj se situează înte 420 şi 1.000 de euro şi presupune instalarea unui întreg sistem de senzori, fire şi butoane pe maşină.

În plus, la un control amănunţit acestea pot fi descoperite, iar deţinerea lor constituie contravenţie şi se sancţionează cu 600 de lei amendă şi reţinerea permisului pentru 60 de zile. O veste şi mai tristă pentru poliţişti ar fi că fizicienii au descoperit deja antilaserul. Adică principiul după care practic se absoarbe unda laser. Este de presupus că în curând va apărea antilaserul la purtător. Însă, până atunci, mulţi vitezomani vor rămâne fără permis şi vor plăti cu vârf şi îndesat, cu bani şi cu permise.