Cum să elimini toxinele după o perioadă de excese

Dacă ai avut o perioadă în care ai făcut excese de tot felul, corpul tău o simte din plin, la fel și tu. În acest caz, organismul îți trimite semnale că trebuie eliminate toxinele acumulate, pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei să fii sănătoasă.

RomaniaTV.net
10 apr. 2018, 07:10
Cum să elimini toxinele după o perioadă de excese

Consumul excesiv de mâncare și consecințele lui

În anumite perioade ale anului, mulți oameni fac exces de mâncare sau băutură la orice oră. Mâncăm de toate fără să ne gândim la organism și consecințele pe care le are asupra lui.

Excesul de mâncare, de alcool și de grăsimi crește nivelul radicalilor liberi din organism, care trebuie eliminați. Acești radicali liberi pot provoca simptome de disconfort precum durere de cap, balonare, arsuri la stomac, lipsă de energie, slăbiciune, amețeli.

Citeşte şi Această plantă stimulează eliminarea toxinelor

Mai mult, consumul excesiv de mâncare nu provoacă doar obezitate, dar, de asemenea, crește nivelul colesterolului, riscul de a suferi atac de cord și diabet zaharat, precum și retenția de lichide.

Cum să elimini toxinele după o masă excesivă:

Oțet de mere pentru detoxifiere

Ia o lingură de oțet de mere înainte de micul dejun, chiar dacă nu-ți place gustul. S-a dovedit că oțetul are proprietăți diuretice și de curățare. Cei care se confruntă cu gastrită ușoară, îl pot amesteca cu apă la temperatura camerei, băutură care se bea dintr-o singură înghițitură.

Sfat: Cei care au ulcer severe sau alte probleme digestive mai grave nu trebuie să utilizeze acest remediu.

Hidratează-te

Atunci când bei multă apă elimini toxinele acumulate în organism. Apa conține tot ce are nevoie ca corpul să fie sănătos, pentru că efectul său de curățare este incomparabil. De asemenea, poți bea ceaiuri calde sau reci. Dacă te doare stomacul, încearcă să bei ceai de mușețel sau mentă.

Citeşte şi Detoxifierea organismului. Sfaturi de la Dr. Oz. Cele mai bune alimente pentru detoxifiere

Mănâncă fructe și legume

Este foarte important ca timp de câteva zile să renunți la carne, pâine albă, sare, cafea, produse lactate, ouă, mâncare prăjită. În schimb, mănâncă legume și fructe, mai ales salatele colorate.

Antrenament fizic

La fel de eficiente sunt și exercițiile fizice. De ce? Pentru că toxinele vor fi eliminate din organism prin transpirație. Dacă nu ești iubitoare de fitness, încearcă să faci alte exerciții sau să alergi. Trebuie să te miști. Cum? Urcă scările în loc de a lua liftul, coboară cu o stație mai repede și mergi pe jos până acasă, mergi la cumpărături pe jos sau cu bicicleta etc.

Deformările coloanei: scolioza, cifoza, lordoza