Cum să-ţi înveţi copilul ce înseamnă sărbătorile de Paşti

În cultura comercială în care trăim, este uşor să se piardă adevarata semnificaţie a sărbătorii pascale de care ne apropiem. Mai ales pentru copiii mici, Paştele înseamnă venirea iepuraşului care le aduce dulciuri, cadouri, jucării sau hăinuţe noi.

28 apr. 2016, 20:21
Cum să-ţi înveţi copilul ce înseamnă sărbătorile de Paşti

Intre atatea mesaje comerciale care confisca semnificatia de baza a Sfintelor Sarbatori de Pasti, este usor sa il pierdem pe Iisus Hristos si ce inseamna El pentru noi, oamenii, mai ales in Saptamana Patimilor si in zilele de bucurie ale Invierii.

Anul acesta, in loc sa punem accent pe iepurasii de ciocolata sau pe cadourile de Pasti, am putea sa combinam obisnuintele vietii noastre moderne cu a ne invata copiii cate putin din ce inseamna cu adevarat aceasta sarbatoare religioasa, considerata cea mai importanta din ortodoxie, Invierea lui Iisus. Intram in Saptamana Mare, Saptamana Patimilor, si este un bun prilej sa ii apropiem pe copiii nostri de Biserica si de Dumnezeu.

1. Povesteste copilului istoria si semnificatia Pastelui. Citeste-i din carti frumos colorate si ilustrate cum ar fi Biblia pentru copii. Vorbeste-i copilului despre Iisus, cine a fost El si ce inseamna pentru noi, oamenii, semnificatia mortii Lui.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.