Cum se vede Bucureştiul de la înălţime, din roata panoramică a noului parc de distracţii Tei-Plumbuita GALERIE FOTO

Bucureştenii care nu au avut ocazia să viziteze noul parc de distracţii Tei-Plumbuita pot face un tur virtual, cu ajutorul imaginilor publicate de Primăria Sectorului 2. Roata mare, ce se ridică până la 63 de metri înălţime, oferă o privelişte panoramică asupra Capitalei, distracţia fiind completată pentru amatorii de senzaţii tari de un roller coaster unic în România, un carusel şi lanţuri "zburătoare". 

05 iul. 2016, 13:20

Noul parc de distracţii Tei-Plumbuita care oferă o experienţă de poveste asemănătoare celei de la Disneyland Paris a fost deschis pe 25 iunie 2016.

De atunci, mii de bucureşteni au încercat senzaţiile tari din parc, iar pentru cei care nu au reuşit să ajungă Primăria Sectorului 2 a realizat un tur virtual din mai multe fotografii, inclusiv din roata mare, ce se ridică până la 63 de metri înălţime, oferind o privelişte panoramică asupra Capitalei. 

Aventura vizitatorilor din Parcul Tei este completată de „Tărâmul celălalt” reprezentat de „Casa groazei”, locul unde numai cei curajoşi pot intra pentru o întâlnire cu personaje înspăimântătoare de poveste.

Toţi cei interesaţi de distracţie sunt invitaţi să vadă caruselul „Herghelia Ilenei Cosânzene” instalat în mijlocul parcului, precum şi lanţurile zburătoare ca într-o „Horă a ielelor” în care doritorii se pot prinde.

Cei mai mici sunt fascinaţi de maşinuţele electrice decorate sub forma unor personaje de poveste de pe tărâmul lui Făt Frumos şi se bucură de locurile de joacă special amenajate pentru ei cu leagăne, tobogane şi saltele gonflabile.

O atenţie specială pentru copii este roata mică ce are o înălţime de 16 metri şi este dotată cu 12 cabine închise ce le oferă siguranţă maximă pe tot parcursul plimbării.

O altă piesă de rezistenţă a noului parc de distracţii este „Balaurul cu şapte capete” sub forma unui roller coster care este unic în România şi atrage amatorii de senzaţii tari să îşi testeaze astfel curajul.

Proiectul de modernizare a Parcului Tei-Plumbuita a primit acceptul pentru finanţare cu fonduri europene în toamna anului 2014, valoarea totală a proiectului fiind în sumă de 14,3 milioane euro. 

Prin crearea acestei structuri de agrement turistic, proiectul „Parc de agrement Tei – Plumbuita” (cod SMIS 18397) dezvoltat în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”, conduce la punerea în valoare a resurselor naturale existente în cadrul Parcului Tei în scop turistic, precum şi la diversificarea serviciilor turistice oferite de Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti.