Cum te speli corect pe faţă

Un ten bine îngrijit este un ten de care ai grijă fără să faci greşeli. Iată cum trebuie să te speli corect pe faţă, astfel încât pielea ta să nu aibă de suferit!

RomaniaTV.net
20 dec. 2016, 12:57
Cum te speli corect pe faţă

Îndepărtează machiajul

Înainte să te speli pe cap, este important să ai grijă să îndepărtezi machiajul. Pentru asta, foloseşte produse demachiante adecvate tipului tău de ten. Demachiază cu blândeţe şi zona ochilor care este mai sensibilă.

Demachiantul nu trebuie să irite faţa, ci să protejeze pielea. Abia după ce te-aid emachiat te poţi spăla pe faţă.

Nu aplica în exces săpun şi nici gel de curăţare a tenului.

Citeşte şi  Trucuri de frumuseţe pe care orice femeie ar trebui să le ştie

Momentele când să te speli pe faţă

Dimineaţa şi seara sunt momentele zilei în care trebuie să te speli pe faţă. Dimineaţa trebuie să îţi cureţi tenul pentru a elimina urmele de cremă de noapte, cât şi pentru îndepărtarea sebumului în exces.

Seara este important să îţi speli faţa pentru a elimina impurităţile adunate pe timpul zilei.

Când te speli pe faţă, nu folosi apă nici prea caldă, nici foarte rece. Este bine ca aceasta să fie călduţă, astfel încât să nu aibă efect negativ asupra vaselor capilare.

Nu face mişcări apăsate cu prosopul

După ce te clăteşti bine cu apă, nuapăsa prea tare cu prosopul te ten, pentru că va avea un efect neplăcut. Tamponează faţa uşor, cât să absoarbă apa.

În ceea ce priveşte exfolierea, aceasta se face o dată sau de două ori pe săptămână. Exfoliatul excesiv al tenului poate duce la degradarea acestuia.

Dacă ai tenul gras sau uscat, foloseşte produse speciale pentru curăţare.

Află ce fructe îți fac fața mai frumoasă