Cum te trag supermarketurile pe sfoară

De câte ori nu s-a întâmplat să mergeţi să vă cumpăraţi ce aveţi nevoie şi acasă să vă treziţi cu sacoşa plină, iar de multe dintre cele cumpărate sp nu aveţi de fapt nevoie? Fie aţi văzut o rochie frumoasă care era la reducere, fie aţi descoperit că la achiziţionarea a 3 produse cel de-al patrulea îl puteţi lua la 40% din preţ sau v-aţi dat seama brusc că un anumit obiect vă lipseşte din casă, toate acestea reprezintă motivele pentru care sacoşa voastră a devenit dintr-o dată neîncăpătoare. Încărcaţi totul în maşină şi ajungeţi acasă, unde faceţi bilanţul: v-aţi ales cu o grămadă de „chilipiruri" mai mult sau mai puţin utile în schimbul unei găuri frumuşele în buget.

RomaniaTV.net
25 iul. 2014, 20:53
Cum te trag supermarketurile pe sfoară

Pentru o clipa stati si chibzuiti ce s-a intamplat, ce v-a impins sa cheltuiti mai mult decat aveati de gand s-o faceti. Cum de ati intrat in febra cumparaturilor nerabdatori parca sa scapati de banii pentru care munciti din greu zi de zi si pe care i-ati cheltuit atat de usor? Ceea ce nu stiti este faptul ca magazinele folosesc diferite trucuri pentru a va impinge la cumparaturi, iar rezultatele se vad la iesirea din magazin. Iata cateva dintre cele mai folosite, dezvaluite de catre divinecaroline.com.

1. Faţada şi ambianţa magazinului

Este greu sa rezisti tentatiei de a cumpara dintr-un magazin parfumat cu esente care creeaza o stare de confort si de relaxare, asa incat clientul sa petreaca mult timp printre rafturi. In plus, pentru a ajunge la bunurile trecute pe lista, va trebui sa parcurgi tot magazinul. Daca doresti sa nu pici in plasa mergi direct catre spatele magazinului si ia in cos doar produsele care te intereseaza fara a mai pierde timpul privind alte exponate.

2. Produsele scumpe sunt aranjate în faţă pe dreapta

Regula e simpla, cu cat costa mai mult cu atat ii este clientului mai usor sa ajunga la ele. Produsele cele mai scumpe sunt aranjate imediat pe dreapta deoarece este stiut faptul ca acolo este primul loc in care se uita clientii. In acelasi timp, obiectele de firma sunt pozitionate la nivelul ochilor spre deosebire de no-name-urile ieftine pentru care trebuie sa faci eforturi speciale pentru a le descoperi. In ciuda acestor trucuri, trebuie sa te tii de lista ta de cumparaturi care te ajuta sa achizitionezi exact produsele de care ai nevoie.

3. Ocaziile nu sunt pentru a ajuta clienţii, ci pentru a scăpa de anumite marfuri

Statistic vorbind oamenii cumpara cu 30% mai mult atunci cand vad cuvantele „magice” sale / reduceri / pret promotional. Magazinele profita astfel si scapa de produsele mai putin populare. Se poate spune ca si clientii au de castigat: plateasc 3 produse si primesc 4? Intrebarea e: chiar aveti nevoie de atatea lucruri? Ca sa nu mai vorbim de cazul in care aveti un buget stabilit. Ar fi bine sa va tineti de el si sa nu aruncati banii pe fereastra.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.