Curemur cu magnitudine 5.1 în Mexic

Un cutremur cu magnitudine peste 5 a avut loc în regiunea Oaxaca din mexic.

29 sept. 2016, 12:37
Curemur cu magnitudine 5.1 în Mexic

Cutremur moderat în Mexic, la o adâncime de 50 de kilometri, anunţă USGS. Un alt cutremur, cu magnitudine 5.5, a avut loc în Nicaragua, potrivit aceleiaşi surse.

În ceea ce priveşte România, activitatea seismică este normală, în prezent, în zona Vrancea și nu cred că în perioada imediat următoare vor mai fi cutremure, a declarat recent directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu. 

„Vrancea asta nu doarme, văd că își caută de treburile ei. Sunt și eu curios ce vrea să facă. Asta este viața…Deocamdată eu sunt absolut optimist și nu cred că vor mai fi în perioada imediat următoare cutremure de tipul celui de sâmbătă, ci mult mai mici. Nu sunt Dumnezeu ca să spun, dar știu destul de multe pentru că sunt omul care a făcut partea seismică la Casa Poporului (Palatul Parlamentului n.r.), la Cernavodă, etc. Cutremurele mari nu au loc în fiecare zi, au loc la o anumită distanță în timp. Deocamdată mai e un timp până la un cutremur mare”, a explicat Mărmureanu.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.