„Cutiile pentru sex”, bilanţ pozitiv la un an de la lansare, în Elveţia

Autorităţile din oraşul elveţian Zurich au făcut marţi un bilanţ pozitiv al iniţiativei, lansate în urmă cu un an, de a amenaja spaţii speciale pentru şoferii care vor să apeleze la serviciile prostituatelor, scrie AFP, potrivit Agerpres.

26 aug. 2014, 19:20
„Cutiile pentru sex”, bilanţ pozitiv la un an de la lansare, în Elveţia

‘Noua reglementare a prostituţiei stradale şi-a atins obiectivele de protejare a populaţiei şi a femeilor care lucrează în domeniul sexului’, au apreciat serviciile sociale din Zurich într-un comunicat de presă.

În august 2013, primăria oraşului a inaugurat o zonă specială pentru ‘drive-in sex’, unde au fost construite ‘cutii pentru sex’. Scopul acestei măsuri a fost acela de a muta prostituţia din Sihlquai, o arteră situată în apropiere de centrul oraşului, spre fostul cartier industrial Altstetten.

Rezervate şoferilor, ‘cutiile pentru sex’ au fost create şi pentru a oferi prostituatelor un loc în care îşi puteau oferi în siguranţă serviciile şi de unde puteau avertiza poliţia în caz de pericol. Primăria a urmărit în acest fel şi limitarea riscurilor pe care le prezintă traficul cu persoane.

Potrivit comunicatului, mutarea prostituţiei stradale într-un cadru controlat a crescut siguranţa prostituatelor şi a fost bine primită de locuitorii din cartierul central în care acestea îşi desfăşurau anterior activitatea.

Autorităţile din Zurich au recunoscut însă că prostituatele sunt nemulţumite pentru că, neputând să-şi racoleze clienţii în zona barurilor şi discotecilor, realizează câştiguri mai mici. De asemenea, s-a constatat că cheltuielile pentru asigurarea funcţionării ‘cutiilor pentru sex’ au fost mai mari decât se prevăzuse iniţial.