Cutremur cu magnitudine 5.2 la o adâncime de doar 10 km. S-au prăbuşit clădiri, sunt morţi şi răniţi

Activitatea seismică s-a intensificat în ultimele zile, replici puternice fiind înregistrate la distanţă de câteva ore.

08 feb. 2018, 05:28
Cutremur cu magnitudine 5.2 la o adâncime de doar 10 km. S-au prăbuşit clădiri, sunt morţi şi răniţi

Autorităţile taiwaneze anunţă că un nou seism puternic a zguduit coastele estice ale insulei, aceeaşi regiune afectată de cutremurul cu magnitudine 6,4 care s-a produs marţi.

Noua mişcare telurică a avut 5,2 grade, relatează USGS. Eforturile echipelor de salvare continuă în zona oraşului Hualien, unde mai multe clădiri s-au prăbuşit. Căutările printre ruine, la care ia parte armata, sunt îngreunate de valul de frig abătut asupra regiunii. Cutremurul iniţial a afectat, de asemenea, drumuri şi poduri. Epicentrul seismului a fost localizat la 18 kilometri nord-est de Hualien.

Mişcarea telurică a fost urmată de sute de replici. Mai multe cutremure moderate si puternice s-au produs incepand de duminica, 4 februarie, pana in ziua de marti, 7 februarie, in zona de coasta din Estul Taiwanului, cele mai importante dintre acestea avand magnitudini de 6,1 si, respectiv, 6,4 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Primul cutremur mai puternic a avut loc in ziua de 4 februarie, la ora 13h56min UTC (ora locala 21h56min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat la 27 km Nord-Est de localitatea Hualian, langa coasta de Nord-Est a Taiwanului.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 5 km si a avut magnitudinea de 6,1 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost resimtit mai intens in Nord-Estul Taiwanului, unde a provocat alunecari de teren. Cutremurul a fost precedat de un seism moderat cu magnitudinea de 5,2 grade si a fost urmat de o serie de replici moderate, cu magnitudini de pana la 5,4 grade.
Al doilea seism puternic a avut loc in ziua de marti, 6 februarie, la ora 15h50min UTC (ora locala 23h50min), epicentrul fiind localizat aproximativ in aceeasi zona, la Nord-Est de localitatea Hualian.