Cutremur cu magnitudine 5.5 în Cipru, seism cu magnitudine 5.3 în China

Cutremure succesive în multe puncte ale globului. 

16 apr. 2015, 07:10
Cutremur cu magnitudine 5.5 în Cipru, seism cu magnitudine 5.3 în China

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a avut loc, miercuri, în Insula Cipru, în estul Mării Mediterane, fiind cea mai puternică mişcare telurică produsă în această zonă în ultimii 16 ani, anunţă Institutul cipriot de geofizică. Cutremurul a fost resimţit puternic în Nicosia, unde mii de persoane au părăsit clădirile şi au stat câteva ore pe străzi. Nu s-au înregistrat victime. Cutremurul de 5,6 grade a avut loc la ora locală 11.25 (11.25, ora României) şi a fost urmat de zece replici. Epicentrul a fost în zona oraşului de coastă Paphos, în sud-vestul Insulei Cipru.

Un cutremur moderat cu magnitudinea de 5,3 grade s-a produs in ziua de miercuri, 15 aprilie, in zona de granita dintre China si Mongolia.

Seismul a avut loc la ora 7h39min UTC (ora locala 15h39min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat intr-o zona slab populata de la granita dintre China si Mongolia. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade.

Pana la aceasta ora nu au fost raportate pagube, zona in care s-a produs cutremurul fiind una foarte slab populata.