Cutremur de 5,5 în Indonezia. Cel puţin o persoană a fost rănită şi zece case, distruse

O persoană a fost rănită și zeci de case au fost distruse în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,5 care s-a produs vineri în provincia Sumatra de Nord din vestul Indoneziei, a anunțat un oficial guvernamental citat de Xinhua.

14 iul. 2017, 10:57
Cutremur de 5,5 în Indonezia. Cel puţin o persoană a fost rănită şi zece case, distruse

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 pe Richeter s-a produs în Indonezia. Potrivit primelor informaţii ale autorităţilor indoneziene, seismul a distrus mai multe locuinţe, care s-au prăbuşit din cauza mişcărilor seismice.  O persoană a fost rănită și zeci de case, distruse.

Epicentrul seismului a fost localizat la 9 kilometri sud-vest de orașul Padang Sidempuan din această provincie, la o adâncime de 10 kilometri, a declarat purtătorul de cuvânt al agenției naționale pentru gestionarea dezastrelor naturale, Sutopo Purwo Nugroho.

Citeşte şi Seism puternic, de 6.0 pe Richter, în Coreea de Nord. Pentagonul precizează că nu e vorba despre un test nuclear

Cutremurul a declanșat panică în zona afectată, a adăugat acesta pentru sursa citată.

Indonezia este o țară frecvent afectată de seisme din cauza localizării sale în zona numită „Cercul de foc al Pacificului”, cea mai întinsă și activă regiune vulcanică de pe Terra. În 2004, un cutremur produs în nordul Sumatra a generat un tsunami care a ucis peste 226.000 de persoane.