Cutremur de pământ, resimţit ca şi cum ar fi avut loc două explozii: Oamenii sunt speriaţi de zguduitură GALERIE FOTO

Un seism cu magnitudinea de 3.0 pe scara Richter s-a produs, joi, în Anglia. Seismul a fost resimţit ca şi cum s-ar fi produs două explozii succesive, în zona Aeroportului Gatwick, Oamenii s-au speriat.

05 iul. 2018, 15:28

Seismul a afectat regiunile Surrey şi Sussex şi a fost resimţit şi pe aeroportul Gatwick, unde pasagerii curselor aeriene se pregăteau de îmbarcare.

Zguduitura a lovit zona Crawley la ora locală 11:53, iar epicentrul seismului a fost localizat în satul pitoresc Cranleigh, în comitatul Surrey.

The British Geological Survey, autoritatea însărcinată cu mişcările seismice a primit numeroase informaţii potrivit cărora seismul ar fi fost „ca două explozii”, având însă un „larg impact ce ar fi durat între trei  şi şase secunde”, scrie presa britanică, potrivit express.co.uk.

Unul dintre tueiştii care se pregăteau de îmbarcare în aeronavă a povestit că a simţit o „zguduitură puternică ce a clătinat clădirea aeroportului, însoţită de un trosnet puternic”

Cu toate că seismul nu a avut o magnitudine puternică, efectele resimţite au fost neaşteptate. Unii locuitori au comparat seismul cu un tunet care le-a „scuturat” locuinţele şi mobilierul, alţii s-au speriat rău, au început să ţipe şi au fost şocaţi, făcând atacuri de panică.

Seismul este cel de-al treilea din zonă ce se produce în această regiunece se produce în ultimele trei săptămâni.