Cutremur Italia. Gabriela Firea trimite scrisori de condoleanţe omologilor italieni din zonele afectate

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis un mesaj de condoleanţe poporului italian, după cutremurul de marţi noapte, al cărui bilanţ de victime este în continuă creştere.

24 aug. 2016, 14:42
Cutremur Italia. Gabriela Firea trimite scrisori de condoleanţe omologilor italieni din zonele afectate

Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a adresat miercuri scrisori de condoleanțe primarilor localităților italiene Amatrice, Accumuli, Arquata del Tronto și Posta, grav afectate de cutremur. Gabriela Firea și-a exprimat regretul pentru pierderile de vieți omenești și a oferit tuturor edililor italieni sprijinul Primăriei Capitalei, potrivit unui comunicat de presă.

„Am aflat cu tristețe de consecințele cutremurului din 24 august 2016 și dorim să ne exprimăm profundul regret pentru pierderile de vieți omenești și pentru gravele pagubele materiale.

Suntem alături de dvs., de familiile victimelor și de cetățenii orașului pe care îl reprezentați în aceste momente extrem de dureroase.

Ne exprimăm de asemenea disponibilitatea de a vă sprijini în orice mod considerați posibil, pentru alinarea suferințelor celor afectați”, le-a scris Gabriela Firea omologilor italieni.

Gabriela Firea a solicitat realizarea urgentă a unui inventar al materialelor disponibile pentru situații de calamitate aflate în proprietatea Primăriei Capitalei. „Vreau să fim pregătiți în cazul în care se vor primi solicitări de ajutor din partea autorităților localităților afectate, să le răspundem prompt”, a declarat Primarul General al Capitalei.

Din datele cunoscute până în acest moment, cutremurul de 6,4 grade produs în această dimineață a afectat 4 localități din centrul Italiei, provocând importante pierderi de vieți omenești și pagube materiale.

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudine 6.2 în Italia: Bilanţ: 73 de morţi şi peste 150 de persoane dispărute, probabil prinse sub dărâmături UPDATE