CUTREMUR MEXIC: O fetiţă care nu exista a fost căutată timp de trei zile printre ruinele unei şcoli

Frida Sofia, o fetiţă despre care s-a crezut că a fost prinsă în molozul unei școli prăbușite în urma cutremurului din Mexic, a ținut o națiune întreagă cu sufletul la gură. Micuţa a fost căutată zi şi noapte în ruinele şcolii dar în cele din urmă se pare că nu a existat niciodată, scrie BBC News.

22 sept. 2017, 14:31
CUTREMUR MEXIC: O fetiţă care nu exista a fost căutată timp de trei zile printre ruinele unei şcoli

Totul a pornit de la un mesaj publicat de El Universal care spunea „Frida Sophia. Sunt însetată, dar sunt bine. Te rog nu întârzia prea mult”.

Timp de două zile toată lumea s-a rugat pentru micuţa Frida Sofia. Au fost trimise mii de mesaje de susţinere pe reţelele de socializare.

„Micuța Frida Sofia a supraviețuit 32 de ore prinse sub ruine, luptându-se pentru viața ei. O adevărată luptătoare, curând va ieși la suprafașă”, a scris Ryan Hoffman. Mesajul său a fost distribuit de peste 5.000 de ori.

Zvonurile păreau confirmate de amiralul marinei, Jose Vergara Larra, care a spus presei că după patru ore de operațiuni de salvare au detectat o fată care trăia.

Totuși, faptul că nimeni nu a dat de părinții fetei a trezit o urmă de întrebare, iar în cele din urmă școala a transmis că nu are niciun elev înregistrat sub acest nume.

În cele din urmă, marina mexicană a confirmat că povestea Fridei a fost falsă și și-a cerut scuze pentru rapoartele contradictorii, după ce toată lumea a crezut că aceasta ar fi unul dintre numeroșii copii și adulți prinși de peste 32 de ore sub dărâmături.

Oficialii mexicani au anunțat vineri  numărul morților de la cutremurul marți a crescut la 273.

Citeşte şi Cutremur Mexic: Bilanţ catastrofal, zeci de clădiri distruse şi sute avariate în capitala Ciudad de Mexico