CUTREMURĂTOR! Ultima postare de pe Facebook a alpinistei Dor Geta Popescu, moartă în Retezat, îţi va da FIORI

"Geta Traieste la Altitudine şi în anul 2017!", este ultima postare de pe pagina de socializare Facebook a renumitei alpiniste Dor Geta Popescu, moartă sâmbătă alături de colegul său de club montan Erik Gulacsi după ce au fost surprinşi de o avalanşă în Munţii Retezat. Geta Popescu solicita susţinerea membrilor Clubului Montan Altitudine, din care făceau parte cei doi adolescenţi.

23 apr. 2017, 08:37

„Geta Trăieşte la Altitudine şi în anul 2017!”, începe ultima postare, de vineri, de pe pagina de socializare Facebook a renumitei alpiniste Dor Geta Popescu, decedată alături de colegul său de club montan EriK Gulacsi după ce au fost surprinşi de o avalanşă în Munţii Retezat.

„Performantele mele anterioare şi expunerea media sunt argumente solide pentru a te alătura echipei cu care am realizat expediţiile de record in munţi înalţi. Alătură-te echipei câştigătoare, am nevoie de susţinerea ta!”, scria, vineri dimineată, în ultima postare de pe Facebook, „copilul minune al alpinismului românesc”.

În penultima postare, cea din 19 aprilie, Dor Geta Popescu scria că în 2017 are în plan ascensiunea pe munţi de peste 7.000 de metri.

„O nouă etapă – munţi peste 7.000 de metri! Încep cu Lenin 7.134 metri. în iunie – iulie. Eu mă antrenez, echipa mediatizează! Căutam parteneri şi sponsori”, scia Dor Geta Popescu pe Facebook.

Echipele de salvare au urcat pe munte duminică dimineaţă pentru a recupera trupurile neînsufleţite ale celor doi copii alpinişti morţi în avalanşa din Retezat.

Din cauza condiţiilor meteorologice, a fost luată decizia ca misiunea de recuperare a celor doi adolescenţi decedaţi, rămaşi la locul producerii avalanşei, să se reia duminică dimineaţă, de la orele 06:00, cu echipe formate din reprezentanţi ai Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, informa un comunicat de presă al ISU Hunedoara.