Dacia Lodgy, spaima muncitorilor de la Mioveni VIDEO

Lodgy, ultimul model Dacia, îi sperie pe muncitorii de la Mioveni. Pentru prima dată în istorie, Dacia se fabrică şi în afara României. Iar de la toamnă, uzina de la Mioveni nu va mai produce Loganul, cea mai de succes maşină românească de după revoluţie.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 15:53
Dacia Lodgy, spaima muncitorilor de la Mioveni VIDEO

Muncitorii români au privit chiorâş la modelul Lodgy, realizat în Maroc. Din cauză faptului că maşinile româneşti nu se vor mai produce la Mioveni, oamenii au spus că se tem pentru că îşi pot pierde locurile de muncă.

Alţii, bazându-se pe sindicat, spun că francezii nu vor renunţa la ei pentru că sunt profesionişti. Aceştia din urmă sunt încrezători că se va face un alt model care va fi de succes. Mai mult muncitorii spun că este posibil ca totul să fie un simplu zvon.

Diferenţa între fabrica Renault din Maroc şi cea din România constă în mâna de lucru. Salariul mediu la uzina din Africa e de 250 de euro, în timp ce la noi oamenii vor dublu.

Totuşi, Dacia Lodgy i-a pus pe muncă şi pe români. 31 de furnizori de la noi trimit piese în Maroc pentru fabricarea ultimul model Dacia.