Dacian Cioloş l-a chemat la discuţii pe Raed Arafat

Premierul Dacian Cioloş l-a convocat pe Raed Arafat la Guvern, pentru o întâlnire faţă în faţă, transmite România TV.

31 mart. 2016, 06:17
Dacian Cioloş l-a chemat la discuţii pe Raed Arafat

Raed Arafat se va afla pentru a doua oară în faţa guvernanţilor pentru a da explicaţii pe raportul Colectiv. De altfel, şi Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților va face, joi, audieri privind „intervenția spitalicească” în cazul incendiului de la Colectiv, iar printre oficialii chemați se numără, potrivit unor surse politice, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Citeşte şi: Deputaţii din Comisia pentru sănătate fac, joi, audieri în cazul Colectiv. Va fi prezent şi Raed Arafat

Premierul Dacian Cioloş a subliniat că nu se gândeşte acum la o demitere a secretarului de stat în MAI Raed Arafat şi că vrea de fapt ca sistemul de urgenţă să funcţioneze mai bine.

„Am spus că nu mă gândesc la o demitere sau la o numire în contextul ăsta. Eu vreau să văd cum putem îmbunătăţi sistemul în primul rând, pentru că acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de un sistem, cum funcţionează. Am cerut Corpului de control să aibă discuţii de clarificare şi cu Ministerul de Interne şi cu Ministerul Sănătăţii, să vedem ce date în plus avem faţă de concluziile pe care le-a tras Corpul de control şi, probabil, săptămâna viitoare o să am o discuţie cu toată lumea ca să vedem ce măsuri de îmbunătăţire a sistemului putem lua pentru perioada următoare”, a declarat Cioloş în urmă cu două zile.