Dacian Cioloş: Procurorul general Augustin Lazăr a fost numit în funcţie perfect legal

Dacian Cioloş, fondatorul Mişcării România Împreună, susţine că procurorul general Augustin Lazăr a fost numit în funcţie "perfect legal" şi că acesta îndeplineşte condiţiile prevăzute de procedură.

RomaniaTV.net
25 oct. 2018, 05:05
Dacian Cioloş: Procurorul general Augustin Lazăr a fost numit în funcţie perfect legal

„Procurorul general Augustin Lazăr a fost numit în funcţie perfect legal şi îndeplinind toate condiţiile prevăzute de procedură”, a scris Dacian Cioloş miercuri pe Facebook, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va declanşa procedura de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

El transmite totodată un mesaj ministrului Justiţiei şi membrilor Parlamentului.

„Domnule Toader, puteţi abuza adevărul, pentru că fiecare fiinţă are liber arbitru, dar nu veţi putea murdări conştiinţa oamenilor cinstiţi din această ţară. Dacă această conştiinţă se mai reflectă măcar puţin în Parlamentul acestei ţări, atunci ar trebui să ne ofere un guvern demn de acest nume şi de această responsabilitate”, consideră fostul premier.

Cioloş adaugă că aşteaptă ca parlamentarii să depună şi să voteze o moţiune de cenzură.

„Aştept, aşa cum cred că aşteaptă mulţi români disperaţi şi sătui de ipocrizii politice, ca partidele şi parlamentarii cărora le pasă de soarta ţării să pună capăt acestei mascarade, să depună şi să voteze moţiunea de cenzură”, a mai scris el.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Citeşte şi: Tudorel Toader cere revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României DOCUMENT