Dacian Cioloş va merge luni în Parlament pentru a prezenta situaţia economică a ţării

Premierul Dacian Cioloş va merge luni, 19 septembrie, în faţa plenului reunit al Parlamentului, unde va prezenta situaţia economică a ţării, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

13 sept. 2016, 10:19
Dacian Cioloş va merge luni în Parlament pentru a prezenta situaţia economică a ţării

Ideea chemării premierului în Parlament a venit imediat după declanşarea scandalului legat de apariţia în presă a unui proiect de ordonanţă de urgenţă care prevedea modificarea Codului Fiscal.

„S-a decis invitarea prim-ministrului pentru a prezenta un raport cu privire la executia bugetului, pentru ca in spatiul public au aparut tot felul de informatii contradictorii. BPN s-a consultat cu cabinetul prim-ministrului si au convenit ca luni, 19 septembrie, la ora 14.30, premierul Dacian Ciolos va fi prezent in fata camerelor reunite. Premierul va avea 30 de minute sa faca o prezentare la inceput, urmeaza interventiile din partea grupurilor parlamentare calculate proportional cu numarul de parlamentari si la final va putea sa raspunda intrebarilor. Inteleg ca urmeaza sa plece intr-o deplasare externa in aceeasi zi si atunci am gasit aceasta formula de program”, a declarat marţi Călin Popescu Tăriceanu, potrivit România TV.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care îi cere să prezinte ”de urgenţă” în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare.

Solicitarea preşedintelui PSD a venit după apariţia în presă a unui proiect de ordonanţă de urgenţă care prevedea modificarea Codului Fiscal, proiect care nu a fost asumat de ministrul de Finanţe Anca Dragu. Incidentul a dus la demisia lui Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, scrisoare deschisă către Dacian Cioloş: Vă rog să prezentaţi de urgenţă un raport privind situaţia economică a ţării