Daciana Sârbu şi ambasadorul Franţei au convins Carrefour să vânda produse bio româneşti

Eurodeputata Daciana Sarbu si ambasadorul Frantei, Phillipe Gustin s-au intalnit cu sefii supermarketurilor frantuzesti din Romania pentru a-i convinge sa comercializeze pe rafturile magazinelor lor produse bio de la producatori romani. Carrefour este prima retea comerciala care a raspuns acestui apel, asa ca inca de saptamana viitoare vom putea cumpara miere, sucuri sau ceaiuri bio "made in Romania".

RomaniaTV.net
04 iul. 2013, 10:38
Daciana Sârbu şi ambasadorul Franţei au convins Carrefour să vânda produse bio româneşti

Dezvaluirea a fost facuta de Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Bio Romania, care a aratat ca producatorii reuniti in asociatia pe care o reprezinta au semnat deja un contract cu Carrefour. In supermarketurile Carrefour din tara va exista o sectiune rezervata produselor bio provenite de la producatori romani.  Astfel, pe langa produsele bio de import, la preturi foarte mari, romanii vor avea acum si optiunea alimentelor organice de la agricultorii romani, la preturi mult mai competitive, dar cu o calitate similara sau, de multe ori, superioara.

Sotia premierului s-a afirmat ca principala sustinatoare din mediul politic a agriculturii bio din Romania, atat in tara, cat si la Parlamentul European. Prezenta alaturi de producatorii romani la cel mai mare targ bio din lume, aceasta a subliniat ca rezultatele muncii fermierilor romani nu trebuie sa plece doar peste hotare ca materie prima, ci sa ajunga si la consumatorul roman, ca produse finite, la preturi accesibile.