Dan Andronic a publicat prima parte a interviului cu Sebastian Ghiţă. Cum arată restaurantul în care a fost reţinut fostul deputat

Dan Andronic a publicat prima parte a interviului luat lui Sebastian Ghiţă. Interviul s-a desfăşurat ca o plimbare lungă prin capitala Serbiei, Belgrad.

04 iun. 2017, 08:42

„Prima întâlnire dintre mine și Sebastian Ghiță a fost de fapt o plimbare lungă prin Belgrad. Am vorbit puțin la început, îl întrebam cum se simte, el mă mai întreba despre unul sau altul din țară.

Citeşte şi Dan Andronic, despre interviul cu Sebastian Ghiţă: Mi-a spus că a fugit pentru că s-a temut de integritatea lui fizică şi morală

Nu prea știa ce s-a întâmplat în România, nu era la curent cu mare parte din serialul EvZ – Operațiunea „Noi suntem Statul!”, deși a fost unul din participanții la partidele de tenis de la T14 sau la chermezele de la K2.

A fost extrem de precaut cu comunicațiile electronice, nu a intrat pe mail, nu a folosit Facebook-ul, iar telefonul pe care l-a folosit în aceea perioadă nu avea activate funcțiile de comunicare și localizare. Așa că nu prea știa ce se mai întâmplă prin țară.

Mărturisesc că în primul moment m-a nemulțumit, după care mi-am dat seama că se gândea la altele.

Restaurantul în care a fost reținut Ghiță

L-am rugat ca primul loc pe care-l vedem împreună să fie restaurantul în care a fost reținut. Am plecat pe jos, un drum lung, am traversat parcul central al orașului și am ajuns pe niște străduțe cu blocuri mici și case.

Citeşte şi Ministerul Justiţiei: Sebastian Ghiţă ar urma să fie audiat prin videoconferinţă în 6 şi 8 iunie

Pe o stradă mică, un restaurant discret.

Mă așteptam la un restaurant somptuos, gen Casa di David…

Când colo, am intrat în cel pe care-l vedeți în imagine.

Dar despre cum a fugit din România, cum a fost arestat, ce a discutat cu cei de la SRI și cum a petrecut peste 40 de zile în închisoare, citiți mâine. De la ora 10.00″, a scris Dan Andronic. 

Continuarea interviului AICI.