Dan Şova: NU demisionez din Senat şi nici nu intenţionez să îmi dau demisia

Senatorul PSD Dan Şova, pentru care DNA a cerut aviz de reţinere şi arestare, nu intenţionează să demisioneze din Senat. Cazul social-democratului va fi luat, marţi, în discuţie de Biroul Permanent, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea hotărârii Senatului.

26 mai 2015, 07:50
Dan Şova: NU demisionez din Senat şi nici nu intenţionez să îmi dau demisia

Dan Şova a negat informaţiile, apărute, marţi, în presă, potrivit cărora şi-a dat demisia din Senat.

„Nu am demisionat şi nici nu intenţionez să demisionez„, a precizat Dan Şova, pentru RomaniaTV.net

Informaţiile privind demisia lui Şova au apărut înainte ca Biroul Permanent al Senatului să ia in discutie cazul acestuia.

În cazul unei demisii, plenul Senatului urma să ia act de demisia social-democratului, iar după publicarea demisiei în Monitorul Oficial, Şova putea fi reţinut de DNA.

Biroul Permanent al Senatului va solicita, marţi, Comisiei juridice un punct de vedere în cazul lui Dan Şova, pe baza deciziei Curţii Constituţionale

„Pe baza deciziei Curţii Constituţionale, Biroul Permanent, mâine, va solicita Comisiei juridice şi un punct de vedere. O să se dea şi un termen, întotdeauna când o comisie este solicitată pe o anumită problemă se dă un termen„, declara, luni, preşedintele Camerei superioare, Călin Popescu Tăriceanu.

CITEŞTE ŞI CAZUL DAN ŞOVA. Augustin Zegrean, şeful CCR: Senatorii ştiu exact ce au de făcut

Curtea Constituţională (CC) a stabilit, în 6 mai, în urma analizării sesizării PNL, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuvinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională.

CITEŞTE ŞI Motivarea CCR în cazul Dan Şova: Senatul îşi fundamentează rezultatul pe dispoziţii CONTRARE Constituţiei