Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR: Este imperativ ca protocolul dintre SRI şi Ministerul Public să fie declasificat

Publicat: Duminică, 18 Martie 2018 12:11 // Actualizat: Duminică, 18 Martie 2018 12:11 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, susţine că este necesar ca protocolul dintre SRI şi Ministerul Public să fie declasificat cât mai repede, precizând că faptul că tot mai multe voci cer publicarea protocolului este un demers pozitiv pentru refacerea încrederii în justiţie.

"Este imperativ ca protocolul dintre SRI si Ministerul Pubic să fie declasificat şi publicat de îndată. Faptul că tot mai multe voci cer declasificarea protocolului din 2009 semnat între SRI si Ministerul Public este un demers pozitiv şi necesar pentru refacerea încrederii în justiţie", a scris preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor, pe Facebook.

Uniunea Naţională a Judecătorilor a solicitat încă din urmă cu trei ani declasificarea protocolului, făcând în acest sens solicitări către CSAT.

"Este obligaţia fiecărei persoane publice cu atribuţii în domeniu să lămurească acest episod spinos, ce a afectat, în toţi aceşti ani, în mod negativ justiţia. Publicarea acestor protocoale este obligaţia pe care aceşti oficiali o au faţă de fiecare cetăţean al acestei ţări, cât şi faţă de Constituţie, pe care au jurat să o respecte. Reamintesc doar că protocolul din 2009 dintre SRI şi Ministerul Public, secret în acest moment, s-a făcut în baza unei hotărâri a CSAT din 2005, care e tot secretă. Prin aceste acte secrete s-a adăugat la lege şi în contra legii, dându-li-se agenţilor SRI atribuţii să facă "echipe mixte" cu procurori şi acte de urmărire penală, ceea ce prin lege SRI-ul avea interzis să facă", precizează Dana Gîrbovan.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dana garbovan desecretizare protocolul SRI Ministerul Public SRI UNJR
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 mar 09:36
Răspunde | Votează email 0 email
FILA
BINE CA NU SE NUMESTE EMISIUNEA-CILII VIBRATILI DIN NOI; ADUCATORI DE CLARVIZIUNE:ESTE SI HIPNOZA PENTRU SLABIT PE YOUTUBE:
1
EUR
4.6480
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H