De ce a fost ARESTATĂ Crinuţa Dumitrean, gravidă în opt luni. MOTIVAREA instanţei

Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, gravidă în săptămâna 27, a fost arestată de Curtea Supremă, fiind acuzată de fapte de corupţie. În motivare, judecătorii au apreciat că aceasta poate beneficia de tratament în reţeaua medicală a ANP ca şi în reţeaua Ministerului Sănătăţii. După decizia de a fi arestată, Crinuţa Dumitrean a fost internată la Spitalul Penitenciar Rahova.

04 dec. 2015, 08:00
De ce a fost ARESTATĂ Crinuţa Dumitrean, gravidă în opt luni. MOTIVAREA instanţei

Mihai Rotaru, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Sergiu Negurici, au fost arestaţi pe 28 noimebrie de Curtea Supremă, fiind acuzaţi de fapte de corupţie în dosarul ANRP 4. Decizia a fost contestată tot la Curtea Supremă. „Starea de graviditate a inculpatei nu este incompatibilă cu măsura arestului preventiv astfel că, în raport de dispoziţiile art. 240 Cod procedură penală care permit inculpatului arestat preventiv să beneficieze de tratament medical nu numai în reţeaua medicală a ANP, dar şi în reţeaua Ministerului Sănătăţii, aceasta poate invoca beneficiul legii”, arată Curtea Supremă.

Magistraţii mai arată că a stabili un alt regim preventiv Crinuţei Dumitrean numai pentru considerentul “că aceasta se află în stare de graviditate ar fi de natură discriminatorie în condiţiile în care s-a arătat argumentat şi fundamentat că măsura arestului preventiv se justifică pentru toţi inculpaţii din cauza de faţă”, potrivit adevarul.ro.

Judecătorii Curţii Supreme mai arată că doar starea de graviditate a Crinuţei Dumitrean nu poate constitui un temei real, suficient şi pertinent pentru a aprecia oportunitatea luării unei alte măsuri. „De altfel, în mod normal, orice situaţie de această natură poate avea un impact emoţional asupra unei persoane faţă de care se desfăşoară proceduri judiciare”, au arătat judecătorii.

Curtea Supremă atrage atenţia că este de reţinut şi faptul că medicii de specialitate care s-au îngrijit de starea de sănătate a Crinuţei Dumitrean nu au considerat că deplasarea şi prezenţa acesteia în faţa organelor judiciare i-ar putea pune în pericol starea invocată.

CITEŞTE ŞI: Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean, fotografiaţi în IPOSTAZE INDECENTE. Ce au spus judecătorii despre imagini