De ce nu e bine să foloseşti telefonul înainte de CULCARE. Cum te afectează ASTA

Verificarea telefonului înainte de culcare nu ne ajută să avem un somn bun, însă asta nu ne oprește să facem acest lucru. Totuși, corpul și creierul nostru duc o bătălie, fără să ne dăm seama.

15 oct. 2017, 09:43
De ce nu e bine să foloseşti telefonul înainte de CULCARE. Cum te afectează ASTA

Sciencealert a realizat un video prin care ne arată ce efecte are asupra creierului, și întregului nostru corp, folosirea dispozitivelor electronice, înainte de a adormi. Poate că după vizualizare, vei vrea să ții smartphone-urile mai departe de dormitor.

Dacă apare ASTA pe telefonul tău anunţă IMEDIAT POLIŢIA! Eşti în MARE PERICOL

Totul pleacă de la faptul că ritmul circadian sau ritmul nictemeral (un ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale), care stabilește când corpul tău eliberează hormoni, este influențat de expunerea la lumină, spune psihiatrul Dan Siegel, de la Universitatea din California. Așadar, atunci când îți verifici telefonul pe timp de noapte, trimiți un flux de fotoni spre ochi, iar ei îi spun creierului să nu secrete melatonina (hormonul care te face să te simți obosit).

De ce trebuie să ţii telefonul cu ecranul în jos, atunci când nu îl foloseşti. Producătorii au recunoscut tot

Asta înseamnă că ești treaz pentru mai mult timp, iar până când creierul decide că este destul, durează câteva ore. Când faci acest lucru în mod constant, înseamnă că pierzi câteva ore de somn în fiecare noapte, iar consecințele vor apărea în timp.

Greşeli BANALE pe care le faci când îţi încarci TELEFONUL. De asta se strică BATERIA atât de REPEDE