De ce pun poliţiştii mâna pe maşină când vă opresc în trafic. MOTIVUL este ULUITOR

Publicat: Marţi, 13 Martie 2018 15:15 // Actualizat: Marţi, 13 Martie 2018 15:30 // Sursa: romaniatv.net

Şoferii s-au obişuit deja să fie opriţi la semnalul polițiștilor, dar puţini au observat că oamenii legii au tendința de a pune mâna pe maşina oprită.

Motivul pentru care poliţiştii fac acest lucru este pentru că vor să îşi lase amprenta pe ea. Amprentele lăsate pe maşină sunt o dovadă că poliţistul a fost aproape de automobil şi că a luat legătura cu deţinătorul acesteia. În caz de urgenţe, şoferul poate fi găsit mai uşor după amprentele lăsate pe maşină.

Ce se întamplă cu MAŞINA TA dacă o laşi mult timp în PARCARE. HABAR N-AVEAI ce se STRICĂ

În ultima perioadă, odată cu evoluția tehnologiei și cu prezența camerei de luat vederi în bord, polițiștii nu mai pun atât de des mâna pe mașina oprită.

Pentru a opri un autoturism, politistul va efectua semnalul de oprire regulamentar cu bratul, pe timp de zi, iar pe timp de noapte, cu bastonul reflectorizant sau a unui dispozitiv cu lumina de culoare rosie. Acesta se poate ajuta de fluier, dacă consideră acest lucru necesar.

Ce se întâmplă dacă laşi maşina cu motorul pornit atunci când staţionezi

Agentul rutier e obligat să comunice șoferului motivul opririi, dar și abaterea comisă și sancțiunea prevazută de lege (dacă este cazul), dupa care trebuie sa intocmeasca documentele de constatare si sa solicite conducatorului auto sa ramana in autovehicul.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amprente mana pe masina maşină poliţist
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H