Decizie-bombă în dosarul incendiului din restaurantul Beirut. Pompierii care au intervenit, cercetaţi penal

Pompierii care au intervenit în noaptea de 5 spre 6 aprilie 2014, în incendiul de la restaurantul Beirut, din Constanța, vor fi cercetați penal. Inițial, procurorul de caz clasase cauza în ceea ce îi privește, dar familiile celor trei tinere care au murit arse de vii au fost nemulțumite, iar Tribunalul Militar a admis cererea lor.

18 iul. 2017, 06:07

Procurorii vor încerca să demonstreze dacă pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa și-au făcut sau nu datoria în incendiul din Constanţa. Este vorba despre lt. maj. Abduraman Iugel, plt. maj. Costea Daniel, plt. adj. Zaruha Adrian, plt. maj. Dinu Constantin, plt. maj. Băluţă Constantin, plt. maj. Spânu Petrică Nicu, plt. adj. Şerban Aurel, plt. adj. Idriş Geaner, plt. maj. Bechişi Traian, plt. maj. Lică Cosmin Mihai, col. Ion Vlăduţ, lt. col. Palaghioi Radu, mr. Vârtej Iulian, lt. col. rez. Iliescu Mircea Dan, cpt. rez. Nicolae George şi plt. adj. rez. Mandache Alexandru.

În cumplitul incendiu au murit Ioana Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti, Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, cunoscută ca Micky, şi Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanța. Familiile acestora cred că fetele ar fi putut fi salvate.

Potrivit romanialibera.ro, patronal restaurantului și al firmei SC Middle East Partners SRL este George Karam. Acesta este cercetat pentru două infracţiuni de distrugere din culpă, una în formă agravată, de infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, de infracţiunea de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora – formă agravată, de infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, de infracţiunea de construire fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, de infracţiunea de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi de 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Firma Middle East Partners SRL a fost acuzată de două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, complicitate la realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată şi complicitate la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată sub control judiciar şi Constantin Pavel, patronul firmei SC Tinel Cristi SRL care a făcut lucrări de amenajare a localului, pentru două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată