Fundaţia lui Victor Ponta NU a primit undă verde în instanţă. Decizia a fost amânată UPDATE

‎Fostul premier Victor Ponta ar fi trebuit să primească, joi, răspunsul  judecătorilor cu privire la înregistrarea fundaţiei sale, în care îi vor fi alături foşti miniştri din cabinetul său, foşti consilieri, dar şi politicieni apropiaţi. Fundaţia lui Ponta se va numi  "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020".

14 ian. 2016, 08:25
Fundaţia lui Victor Ponta NU a primit undă verde în instanţă. Decizia a fost amânată UPDATE

UPDATE ora 14.30: Fundaţia lui Victor Ponta ar fi trebuit să primească, joi, undă verde de la instanţă pentru a putea să funcţioneze, potrivit România TV. Pentru că cei care au venit să înscrie fundaţia la Judecătoria Sectorului 5, nu au avut toate actele necesare, magistraţii au decis să amâne decizia pentru data de 21 ianuarie, la ora 14.00.

Amână cauza la data de 21.01.2016, pentru când petenta are termen în cunoștință. Pune în vedere petentei să remedieze neregularitățile constatate, astfel: să rectifice actul constitutiv în raport de disp. art. 6 alin. 2 lit. h) din OG nr. 26/2000, în sensul de a menționa în cuprinsul actului juridic indicat anterior persoana sau, după caz, persoanele împuternicite să desfășoare procedura de dobândire a personalității juridice„, se arată în decizia de amânare luată de judecători.

Fostul premier Victor Ponta a depus, pe data de 15 decembrie 2015, la Judecătoria Sectorului 5, o cerere în care solicită judecătorilor să admită acordarea personalității juridice Asociației „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”.

Actele de înființare au fost depuse în instanță pe data de 15 decembrie 2015, iar, joi, 14 decembrie, instanța decide dacă fundația poate deveni funcțională. 

Din fundaţie vor face parte foşti miniştri din cabinetul Ponta, dar şi ex consilieri. Potrivit România TV, printre aceştia se numără ROBERT CAZANCIUC, fost ministru, MARIUS NICA, fost ministru, NICOLAE BĂNICIOIU, fost ministru, SORIN CÂMPEANU, fost ministru, DANIEL CONSTANTIN, fost ministru, copreşedinte ALDE, MIREL PALADA, fost consilier al lui Ponta, şi CRISTIAN SOCOL, fost consilier al lui Ponta.

CITEŞTE ŞI Daniel Constantin, primele declaraţii despre fundaţia lui Ponta: Proiectul nu urmăreşte un scop politic VIDEO

Daniel Constantin declara zilele trecute că fundaţia nu urmăreşte scopuri politice.

„E o fundaţie care îşi propune să promoveze proiecte internaţionale, regionale, dar din care să facă parte şi România. De foarte mulţi ani, România a fost ocolită de marile proiecte regionale sau internaţionale, iar ideea lui Ponta este generoasă din acest punct de vedere şi cred că putem să punem mai mult în valoare potenţialul pe care România îl are în toate sectoarele de activitate. Eu am fost invitat de Ponta şi m-am alăturat cu mare plăcere acestei fundaţii, având în vedere experienţa pe care am dobândit-o în cei 3,5 ani ca ministru al Agriculturii”, a declarat Constantin.

Citeşte şi: REACŢIA lui Dragnea după ce a aflat că Victor Ponta îşi face fundaţie: „Nu e bine”

„Această fundaţie nu urmăreşte un scop politic. Am văzut abordări de genul: Ponta îşi lansează o fundaţie politică. Prin lege, o fundaţie nu face politică. (…) Domnul Ponta nu vizează nicio activitate politică, nici individual, nici cu fundaţia, în perioada următoare. (…) Are termen zilele următoare la judecătorie, după care va fi o lansare. Sunt lucruri care ţin de iniţiatorul fundaţiei”, adăuga liderul ALDE.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a cerut social-democraţilor să nu facă parte din proiectul lui Victor Ponta, deoarece acesta este în afara partidului.

Asociaţia „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020” va fi lansată oficial după ce instanţa se va pronunţa.