Decizie la nivel înalt pentru GIGI BECALI. Anunţ făcut de AVOCATUL POPORULUI

Avocatul Poporului a dispus efectuarea unei anchete la Penitenciarul Poarta Albă ca urmare a unei plângeri a lui Gigi Becali.

25 iul. 2014, 09:05
Decizie la nivel înalt pentru GIGI BECALI. Anunţ făcut de AVOCATUL POPORULUI

Reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului au efectuat în data de 24 iulie 2014, o anchetă la Penitenciarul Poarta Albă – Secţia Exterioară Valu lui Traian. Verificarea a fost dispusă de Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, ca urmare a petiţiilor adresate instituţiei de către George Becali în data de 10 iulie 2014 şi din data de 17 iulie 2014.

Prin în petiţia din 10 iulie 2014, George Becali a solicitat Avocatului Poporului, între altele, sesizarea instanţei de contencios administrativ pentru „îndepărtarea unor abuzuri flagrante prin excesul de putere exercitat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor” şi „toate penitenciarele”, anularea parţială a HG nr. 1897/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi anularea Deciziei nr. 438/2013 a Directorului general ANP pentru aprobarea Metodologiei privind acordarea recompenselor persoanelor aflate în custodia ANP ş.a.

Ulterior, prin petiţia din 17 iulie 2014, George Becali a mai sesizat Avocatul Poporului referitor la conduita conducerii penitenciarului în care este încarcerat, conduită pe care o apreciază ca fiind abuzivă. Gigi Becali a susţinut că „modalitatea de interpretare şi aplicare de către conducerea penitenciarelor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor a prevederilor Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal reprezintă o încălcare a dreptului la viaţă şi un act de tortură psihică”, „neacordarea permisiei în mediul familial” constituie un act de „genocid pe timp de pace” şi are ca efect imposibilitatea realizării scopurilor pedepselor, i s-a acordat doar o zi de „permisie”, deşi îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a beneficia de mult mai multe asemenea recompense, în condiţiile în care este privat de libertate de 1 an şi 3 luni etc.

În cadrul discuţiilor purtate cu George Becali, acesta a precizat că nu reclamă aspecte privind condiţiile de detenţie, ci doar modul de acordare al recompenselor pentru deţinuţi, în special a permisiunii de a părăsi penitenciarul, pe care a solicitat-o în mod repetat, dar i s-a aprobat doar o singură dată, pentru numai 24 de ore, se arată în comunicatul transmis de Avocatul Poporului. George Becali apreciază că Decizia privind modul de acordare a recompenselor încalcă Legea nr. 254/2013 şi trebuie anulată.
În replică, reprezentanţii penitenciarului au arătat că „recompensele se acordă potrivit metodologiei în vigoare – respectată pe deplin în toate situaţiile – şi că deţinuţilor nu li se permite să se deplaseze la muncă sau pentru a participa la activităţi religioase fără supraveghere”.

Avocatul Poporului mai precizează în comunicat că „concluziile anchetei sunt în lucru”.

GIGI BECALI, veste EXTRAORDINARĂ. Iese din nou la muncă, la Academia lui Hagi

Dacă se confirmă, instituţia Avocatului Poporului va sesiza organele abilitate, inclusiv Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Gigi Becali fusese sancţionat şi pentru că a intervenit prin telefon într-o emisiune televizată, însă şi acolo a fost ajutat de o şmecherie: nu a sunat pe un număr din redacţie, ci pe numărul avocatului, care se numără printre persoanele cu care are dreptul să vorbească. Astfel, deşi risca să rămână o lună fără pachet, a contestat sancţiunhea în instanţă şi a câştigat.

Lovitură DURĂ pentru GIGI BECALI. A rămas fără SINGURA BUCURIE din PUŞCĂRIE

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită şi fals, în Dosarul Valiza.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului „Gloria 1922 Bistriţa” sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Gigi Becali, în STARE DE ŞOC la Poarta Albă. A MURIT sub OCHII LUI

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la „Universitatea Cluj” aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal – Liga I – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu „CFR 1907 Cluj”, contracandidata echipei FC „Steaua Bucureşti” la câştigarea titlului de campioană, preciza DNA.

În 23 mai 2008, într-o conferinţă de presă, Gigi Becali declara că are un act de vânzare-cumpărare pe un teren din Cluj, datat cu 20 de zile înaintea meciului U Cluj – CFR Cluj, iar printre martori a semnat şi selecţionerul „tricolorilor”, Victor Piţurcă.