DEFINITIVAT 2017. Reguli noi la examenul din acest an. Peste 6.400 de candidaţi sunt aşteptaţi joi la proba scrisă

DEFINITIVAT 2017. Peste 6.400 de candidați sunt așteptați să participe, joi, la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ - sesiunea 2017. Examenul de anul acesta are reguli noi, anunţate de către Ministerul Educaţiei
Romania TV
19 apr. 2017, 10:02
DEFINITIVAT 2017. Reguli noi la examenul din acest an. Peste 6.400 de candidaţi sunt aşteptaţi joi la proba scrisă

DEFINITIVAT 2017. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ se desfășoară, joi, începând cu ora 10,00, în 42 de centre de examen (câte unul în fiecare județ și în municipiul București).

La examen sunt așteptați să participe cei 6.417 candidați care au îndeplinit condițiile prevăzute de legislația în vigoare. În această sesiune, examenul se organizează la 90 de discipline.

DEFINITIVAT 2017 EDU.RO: Subiecte DEFINITIVAT, când se afişează rezultatele

Proba scrisă conține itemi din domeniul disciplinei de specialitate și al metodicii predării/didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competență didactică este evaluat și prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie și psihologie școlară corespunzătoare funcției didactice ocupate.

Candidații vor avea acces în săli cel mai devreme la ora 8,00 și cel mai târziu la ora 8,45, pe baza unui act de identitate valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depășit doar în cazul candidaților cu nevoi speciale care au solicitat acest lucru.

Subiectele, traducerea acestora (pentru candidații care au solicitat susținerea lucrărilor în limba maternă) și baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul National de Evaluare și Examinare și vor fi publicate, după susținerea probei scrise (ora 16,00), pe site-ul subiecte.edu.ro.

DEFINITIVAT 2017. Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel național. Atât programele de examen, pentru toate disciplinele, cât și modele de subiecte și bareme pentru disciplinele de examen au fost postate pe site-urile definitivat.edu.ro și subiecte.edu.ro.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Examenul certifică și faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

DEFINITIVAT 2017.  Primele rezultate vor fi afișate marți, 25 aprilie, la centrele de examen și pe http://definitivat.edu.ro/. Contestațiile vor fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afișarea rezultatelor, și 26 aprilie.

Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul examenului duminică, 30 aprilie. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen limită data de 22 mai.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Țara din Europa a cărei suprafață crește de la an la an. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru
Capital.ro
A murit marele actor. Lumea a pierdut un adevărat geniu: Este o zi tristă...
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
800 de lei GRATIS pentru acești români! Ce trebuie să facă pentru acești bani
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Medicii vin cu noi vești despre starea de sănătate a lui Robert Fico: „Acest progres va continua”. Cum se simte premierul Slovaciei la mai bine de o săptămână de la atac
Capital.ro
Muzica populară a pierdut o mare stea. Gheorghe Turda: Dumnezeu să îl ierte!
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'