Deputatul Vlad Cosma şi tatăl său, Mircea Cosma, sub control judiciar alte 60 de zile

Procurorii DNA Ploiești au dispus vineri prelungirea măsurii controlului judiciar față de deputatul social-democrat Vlad Cosma şi faţă de tatăl său, Mircea Cosma, preşedinte al CJ Prahova. 

17 apr. 2015, 07:59
Deputatul Vlad Cosma şi tatăl său, Mircea Cosma, sub control judiciar alte 60 de zile

Procurorii DNA Ploiești au dispus vineri prelungirea măsurii controlului judiciar față de deputatul social-democrat Vlad Cosma, urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, în dosarul lui Iulian Herțanu, în care se fac cercetări cu privire la fraudarea de fonduri europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic, executate de SC Grossmann.

Vlad Cosma s-a prezentat, vineri, la sediul DNA  Ploieşti, unde a stat aproximativ 25 de minute de la momentul sosirii. La plecare, deputatul nu a vrut să dea declarații presei, scrie Agerpres. 

La scurt timp de la plecarea lui Vlad Cosma, la DNA Ploiești a sosit tatăl acestuia, Mircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova, cercetat sub control judiciar în același dosar.

Şi în cazul acestuia, procurorii au dispus prelungirea controlului judiciar.

La ieșirea din sediul DNA Ploiești, Mircea Cosma a declarat că procurorii anticorupție au prelungit cu 60 de zile toate măsurile dispuse împotriva sa, referindu-se la măsura controlului judiciar și la obligația ca pe perioada acestuia el să nu-și exercite funcția de președinte de CJ.

Procurorii DNA Ploiești au prelungit tot vineri măsura controlului judiciar dispusă față de deputatul PSD Sebastian Ghiță, cercetat în același dosar pentru infracțiunea de sprijinire a unui grup infracțional organizat.