Descindere şi percheziţii la un club de poker din Capitală şi la locuinţele patronilor VIDEO

Clubul de poker Poker-Room din Capitala si locuintele proprietarilor acestora au fost tinta unei descinderi masive a politiei. La actiune au participat ofiteri ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, echipe de luptatori din Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale si ofiteri criminalisti de la Inspectoratului General al Politiei Romane.

11 iul. 2016, 16:25

Descinderea si perchezitiile urmaresc strangerea de probe si sunt efectuate in cadrul unui dosar instrumentat sub supravegherea parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 in care se fac cercetari pentru organizarea de jocuri de poker in conditii de ilegalitate.

Culmea este ca functionarea cluburilor de poker este legala in Romania din 2013, iar clubul Poker-Room este, dupa toate aparentele, autorizat sa organizeze partide de poker – cu atat mai socanta este aceasta informatie. Cel mai posibil, dosarul in cauza ar putea viza organizarea de turnee de poker neinregistrate la ONJN sau nereguli financiare creatoare de prejudicii in cadrul turneelor organizate legal.

In momentul descinderii, in clubul de poker din Piata Alba Iulia se aflau jucatori care au asistat la aceasta actiune. Vizate de cercetarea penala sunt doua persoane fizice si o persoana juridica, acestia fiind proprietarii si firma care gestioneaza clubul.

Persoanele implicate au fost chemate la audieri, intr-un dosar in care prejudiciul ar fi de 100.000 euro.

Clubul Poker-Room este detinut, reprezentat si girat de Sorin Necula care nu este la prima intalnire de acest fel cu oamenii legii. In urma cu cinci ani, el s-a aflat in centrul unui incident cu final similar, politia si mascatii descinzand intr-un local in care se organizau ilegal partide de poker sub girul sau, fara licenta de organizare si autorizatie de exploatare. Iata cateva imagini de atunci filmate chiar de politie:

Nici acum, dupa intrarea in legalitate a pokerului, relatiile lui contondente cu autoritatile nu au incetat, proprietarul clubului manifestandu-se extrem de dur pe retelele de socializare, cu amenintari si injurii la adresa unor reprezentanti ai ONJN, in acelasi ton cu frecventele lui iesiri rasiste, sovine si incitatoare la violenta de pe Facebook.

Necula mai avusese probleme cu legea si inainte de-a fi organizator de jocuri de noroc, el fiind in 2004 condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni de inchisoare de un tribunal suedez pentru infractiuni informatice, decizie recunoscuta in acelasi an de Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania.

Din nefericire, Sorin Necula nu sufera singur datorita acestor probleme. El este in acest moment si proprietarul clubului vizitat de politie dar si Presedintele Asociatiei Cluburilor de Poker „Rompoker”. Aceste incidente se rasfrang, ca imagine negativa, in mod indirect si asupra cluburilor fara probleme, si mai departe, in cascada, asupra pokerului in general. In conditiile in care imaginea acestui joc in societate continua sa fie afectata de prejudecati, o asemenea stire, cand circula in mediul marelui public, arunca din pacate o umbra proasta asupra intregii industrii.