DESCOPERIRE BIZARĂ făcută în mormântul unui episcop mort de 350 de ani. Secretul pe care l-a luat în COŞCIUG

Mai mulţi cercetători suedezi au deshumat un episcop mort acum 336 de ani. Cu toate acestea, ei au făcut o descoperire incredibilă în sicriu.

24 iun. 2015, 08:32

După ce timp de peste trei secole s-a odihnit în sicriul său, episcopul de Lund, Peder Winstrup, a fost deshumat de arheologi. Inedit este faptul că cercetătorii suedezi au găsit în coşciug, la picioarele episcopului, cadavrul unui bebeluş, potrivit CNN.

Citeşte şi Descoperire uluitoare cu ajutorul Google Earth. Arheologii au găsit o civilizaţie dispărută

Descoperirea a fost făcută în urma scanării sicriului cu un tomograf. Bebeluşul, născut cel mai probabil prematur, era ascuns printre ierburile aromate care umpleau coşciugul prelatului şi care au permis conservarea în stare bună atât a trupului, cât şi a hainelor acestuia. Peder Winstrup a fost episcop, savant şi fondator al Universităţii din Lund, inaugurată în 1666. Cercetătorii presupun că între el şi copil ar putea există o legătură, motiv pentru care le vor face teste ADN. O altă ipoteza ar fi că este vorba despre un copil nelegitim ce trebuia ascuns şi care nu are nicio legătură cu Winstrup, ci pur şi simplu a fost inmormant pe ascuns.

Citeşte şi Poveste de iubire din secolul al XVII-lea, scoasă la iveală de arheologi. Cum a fost înmormântată o femeie