Descoperire INCREDIBILĂ în Hunedoara. Vezi ce au găsit constructorii autostrăzii Deva-Lugoj

Un cimitir ilegal a fost descoperit pe traseul autostrăzii Lugoj-Deva, lotul 4, în zona comunei hunedorene Brănişca, locul figurând în evidenţele de expropriere ca păşune, a declarat joi, la Simeria, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

24 apr. 2014, 15:52
Descoperire INCREDIBILĂ în Hunedoara. Vezi ce au găsit constructorii autostrăzii Deva-Lugoj

Dan Şova a explicat că cimitirul ilegal este situat chiar pe aliniamentul autostrăzii şi din acest motiv este nevoie ca proiectul să fie modificat printr-o hotărâre de guvern, astfel încât lucrările să poată continua.

Citeşte şi HARTA viitoarelor autostrăzi din România. Şova: Până în 2020, vom avea finalizaţi 2.440 km, câte 250 km/an

„Acolo am avut o problemă. Pe lotul 4, pe raza comunei Brănişca, pe coridorul de expropriere, am constatat că exista un cimitir ilegal. Chiar pe aliniamentul autostrăzii, pe coridorul de expropriere. Am sesizat Parchetul General în legătură cu această problemă. Urmează să finalizăm o hotărâre de Guvern şi să abatem traseul autostrăzii de acolo. În documente, acolo unde se află acest cimitir fără autorizaţie, figura păşune, când a fost expropriată. Noi am sesizat organele în drept, mai departe ne facem treaba, abatem puţin autostrada şi o continuăm”, a spus ministrul Transporturilor.

Dan Şova a inspectat joi stadiul lucrărilor pe mai multe tronsoane de autostradă aflate în lucru şi s-a declarat mulţumit de ritmul acestora. Ministrul a arătat că pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva au început lucrările pe primii zece kilometri, constructorul estimând că această porţiune va putea fi dată în folosinţă în martie-aprilie 2015.

Loturile 2 şi 3 de pe tronsonul Lugoj-Deva sunt încă în faza de proiectare.

Citeşte şi Scandal în cimitir. O turmă de oi a devastat mormintele VIDEO