DESTIN TRAGIC. Studenta care a murit în tragedia aviatică din Apuseni nu trebuia să se afle în avion VIDEO

Aurelia Ion, studenta care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a urcat ca voluntar în avionul care a dus-o la moarte, potrivit România TV. Tânăra avea 23 de ani şi învăţa la Institutul Medico-Militar din Bucureşti. Trupul neînsufleţit va fi adus în Bucureşti şi va fi depus la capela Spitalului Militar.

21 ian. 2014, 16:28
DESTIN TRAGIC. Studenta care a murit în tragedia aviatică din Apuseni nu trebuia să se afle în avion VIDEO

Aurelia Ion era o studentă model. Participa foarte des la acţiuni de voluntariat, împreună cu medicii de la Spitalul Fundeni, unde făcea practică.

Aurelia era chiar încântată de ceea ce făcea, pentru că avea ocazia să participe la astfel de operaţiuni de prelevare de organe şi nu cred că este dat oricărui student să meargă sau să participe la aşa ceva. Era pasionată de ceea ce făcea. A mai efectuat un astfel de zbor„, a declarat fratele tinerei, Ion Victor Alexandru.

CITEŞTE ŞI: Iovan ar fi cerut amânarea zborului, după ce s-ar fi identificat probleme la inspecţia tehnică

În mod normal, fata nu ar fi trebuit să fie în avion. „Studenta Aurelia Ion nu făcea parte din echipa de prelevare. Împrejurările în care a ajuns în echipaj trebuie lămurite. Nu făcea oficial parte din echipa de prelevare. Când s-au urcat în avion, ea nu a plecat ca membru al echipei de prelevare”, a explicat medicul Irinel Popescu.

La scurt timp după prăbuşire, tânăra a intrat în stop cardio-respirator. Avea fracturi şi traumatisme cerebrale. Unul dintre medicii aflaţi în avion, rănit de asemenea, a încercat să o resusciteze.

Pâna să ajungă echipele de salvare, am încercat să o resuscitez. Îmi e greu să spun cât timp. Nu părea conştientă. Avea semne vitale, dar nu părea conştientă„, a explicat medicul Radu Zamfir.

Doctorii din avion nu au avut însă cum să lupte cu hipotermia, iar temperatura fetei a scăzut la 18 grade. A fost coborâtă de localnici într-o pătură, până la ambulanţă. Manevrele de resuscitare au fost în zadar. „Referitor la cadavrul fetei, cauza morţii este de şoc hiportermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism„, a explicat medicul legist de la IML Alba, Gheorghe Vieru.

Sublocotenentul Aurelia Ion era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Alba, doctorul Gheorghe Vieru, a declarat că trupul tinerei a fost preluat, marţi după-amiază, de reprezentanţii Armatei şi este transportat la Bucureşti cu un camion de la o unitate militară din Alba Iulia. Trupul neînsufleţit al Aureliei Ion va fi depus, cel mai probabil, miercuri, la capela Spitalului Militar din Capitală.   

Trupul pilotului Adrian Iovan a rămas la Serviciul de Medicină Legală Alba şi ar urma să fie ridicat, cel mai probabil miercuri, de către reprezentanţii familiei.