Dezvăluiri explozive despre datoriile României. Câţi bani are de recuperat ţara noastră de la alte state VIDEO

Aproape un miliard de dolari a împrumutat România altor state, înainte de 1989, pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, potrivit unui document aflat în posesia România TV. Autorităţile din ţara noastră se chinuie acum să recupereze această sumă, dar state precum Cuba, care ne datorează sume uriaşe, dar care se eschivează spunând că împrumutul a fost făcut într-o monedă care nu mai există.

20 oct. 2015, 12:04
Dezvăluiri explozive despre datoriile României. Câţi bani are de recuperat ţara noastră de la alte state VIDEO

Datoriile pe care România ar trebui să le recupereze încă de pe vremea comunismului sunt departe de a fi achitate. Sumele pe care Ceauşescu le împărţea în dreapta şi în stânga sunt blocate în state cu o situaţia economică problematică, ţări în care există sau au existat conflicte armate.

Potrivit unui document obţinut în exclusivitate de România TV, ţara noastră mai are de recuperat aproape un miliard de dolari de la state precum Irak, Republica Guineea, sau Congo. De departe cea mai mare datorie o avem de primit de la Irak, aproape 700 de milioane de dolari. Plăţile sunt eşalonate pe următorii 13 ani.

Citeşte şi Imagini de ARHIVĂ: România comunistă, ţara în care este o plăcere să trăieşti. VIDEO

Există şi state care nici măcare nu au început să ne plătească datoriile şi nici nu au de gând. Aici putem aminiti Sudan, Libia sau Nigeria. La Cuba este o situaţie deosebită. Împrumuturile au fost făcute în rublă transferabilă, o monedă care nu mai există. Acesta este argumentul pe care îl foloseşte Cuba pentru a nu ne da înapoi 1 miliard 400 de mii de ruble transferabile.

Ţările cu cele mai mari datorii la România sunt Irakul – 657 milioane dolari, Sudan – 170 milioane dolari, Libia – 45 milioane dolari.