Dezvăluiri în cazul morţii celor 71 de imigranţi decedaţi într-un camion frigorific. Ce au descoperit legiştii

Ancheta autorităţilor austriece în cazul celor 71 de imigranţi găsiţi morţi într-un camion frigorific pe o autostradă continuă cu autopsierea cadavrelor. Medicii legişti au deja o primă ipoteză.

RomaniaTV.net
31 aug. 2015, 10:48
Dezvăluiri în cazul morţii celor 71 de imigranţi decedaţi într-un camion frigorific. Ce au descoperit legiştii

După ce au autopsiat 16 dintre cele 71 de cadavre ale refugiaţilor găsiţi morţi, joi, într-un camion frigorific, pe o autostradă din Austria, legiştii au ajuns la concluzia că aceştia s-au sufocat, având în vedere că erau înghesuiţi câte cinci pe metrul pătrat.

Patru copii se aflau printre persoanele găsite moarte în camion, pe autostrada dintre frontiera ungară şi Viena, unde fusese abandonat cu 24 de ore înainte. Refugiaţii erau cel mai probabil originari din Siria sau Afganistan.

Doi medici patologi examinează cadavrele la departamentul de medicină legală din Viena, aceştia urmând să întocmească un raport după încheierea tuturor autopsiilor.

Citeşte şi Europa ŞOCATĂ: În camionul groazei au fost găsite 71 de cadavre. Fluidele corporale se scurgeau din maşină

Vehiculul în care imigranţii erau înghesuiţi câte cinci pe metrul pătrat era destinat transportului produselor de carne şi nu avea guri de aerisire. Specialiştii încearcă însă să stabilească dacă unitatea de răcire a vehiculului era funcţională în timpul transportului.

Camionul în care se aflau cadavrele în descompunere ale celor 71 de imigranţi a fost găsit joi, abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria. Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.

Cinci suspecţi – patru bulgari şi un afgan – au fost reţinuţi în Ungaria în legătură cu acest caz, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane.

Citeşte şi Trei copii în stare critică, într-un camion cu refugiaţi condus de un şofer român