Dieta care poate influenţa negativ dispoziţia copiilor

Oricare dintre noi își dorește să aibă copii sănătoși, care să se bucure de bunădispoziție mereu. Înainte să dăm vina numai pe factorii externi când avem în vedere comportamentele copilului, este cazul să ținem cont și de alți factori. Printre aceștia se numără inclusiv dieta urmată de micuțul nostru.

27 ian. 2018, 20:51
Dieta care poate influenţa negativ dispoziţia copiilor

Când este vorba despre dispoziția copilului tău, trebuie să știi că aceasta este influențată de numeroși factori. Printre cei mai importanți se află și alimentația.

Cu atât mai mult cu cât sesizăm că al nostru copil este indispus, iritat sau hiperactiv, este necesar să ne gândim și la ce a mâncat în ultima perioadă. De pildă, dacă știm că al nostru copil s-a hrănit frecvent cu alimente bogate în zaharuri și carbohidrați rafinați (precum dulciuri, orez alb sau produse de panificație pe bază de făină albă), nu mai trebuie să ne mire deloc faptul că dispoziția sa nu este din cele mai bune.

Citeşte şi SURPRINZATOR! Aceste ALIMENTE au forma organului pe care il PROTEJEAZA. Consuma-le si tu!

Astfel, creșterea bruscă a nivelului de glucoză din sânge, ca urmare a consumului unor asemenea alimente, va afecta semnificativ starea copilului.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro