Diferenţa dintre răceală şi gripa. Cum îţi refaci copilul după ele

Haaapppp-ciuuu! Nimanui nu ii place sa fie doborat de raceala sau gripa, iar acele prime simptome cand simti ca ea va debuta sunt naucitoare. Unii profita de ele ca sa mai aiba putina odihna in casa, cu un ceai cald, la caldurica patului in care altfel ajungi doar seara tarziu, altii sunt asa de deranjati de faptul ca boala ii scoate din circuit, incat traverseaza cu greu si nervi cele 7-10 zile cat dureaza neplacuta si nabadaioasa afectiune de sezon. Daca stii cum sa o combati, ai sanse sa scapi de ea mai repede si cu corpul nu foarte slabit de efectele sale.

22 feb. 2017, 21:25
Diferenţa dintre răceală şi gripa. Cum îţi refaci copilul după ele

Care sunt simptomele gripei?

Cand ai gripa, te simti foarte slabit si obosit pana la 2-3 saptamani. Te dor muschii si ai frisoane si transpiratii, iar febra vine si trece. Poti sa ai nasul infundat, sa iti curga, sa te doara capul si gatul.

Care e diferenta intre simptomele de raceala si de gripa?

Tabelul de mai jos te ajuta sa compari simptomele racelii cu cele ale gripei. Invata sa le deosebesti si sa stii si similitudinile dintre ele, atat la tine cat si la copilul tau. Daca constati ca ai simptome de gripa, ia legatura cu medicul tau ca sa iti dea medicamente antivirale (care NU sunt antibioticele).

Simptome:

1. Febra. La raceala: rar / La gripa: este caracteristica, foarte ridicata (peste 38 de grade Celsius), dureaza 3-4 zile

2. Durere de cap. La raceala: rar / La gripa: puternica

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.