DINAMO-CSU CRAIOVA: 2-1. Bătaie dură pentru play-off

Dinamo a învins, sâmbătă seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-1 (2-0), echipa CSU Craiova, într-un meci din etapa a XXV-a a Ligii I, penultima a sezonului regulat.

25 feb. 2017, 16:22
DINAMO-CSU CRAIOVA: 2-1. Bătaie dură pentru play-off

Dinamo a făcut un pas mare către play-off după ce a învins CS U Craiova pe teren propriu, scor 2-1. Dinamo a urcat pe locul 5, cu 38 de puncte, însă nu e sigură de play-off încă.

Este la egalitate cu Gaz Metan, care are un meci mai puțin, și are un punct peste CFR, care are și ea un meci în minus. De asemenea, Astra are 35 de puncte, dar giurgiuvenii au două meciuri mai puțin.

Pentru Dinamo urmează jocul cu Pandurii, partidă în care Hanca va fi suspendat. Oltenii vor juca în ultima etapă din sezonul regulat cu Gaz Metan Mediaș.

Dinamoviștii depind deocamdată de meciul Stelei cu Gaz Metan. În cazul în care medieșenii vor învinge vicecampioana, șansele lui Dinamo la play-off se micșorează foarte mult.

DINAMO-CSU CRAIOVA: 2-1

Min. 90: Fluier final, 2-1

Min. 74: 2-1, GOOL Gustavo după ce Ivan ratează penalty.

Min. 55: Ocazii uriaşe într-un minut, la ambele porţi.

Min. 29: Nebunie pe teren, Craiova loveşte de trei ori barele porţii dinamoviste în mai puţin de un minut

Min. 14, 2-0: Nemec reuşeşte dubla

Min. 6, 1-0: Craiova începe bine, dar primeşte gol de la Nemec

Echipele de start:

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Dielna, Filip – Busuladzic, Nistor – Hanca, Palici (cpt), Bumba – Nemec 
Antrenor: Cosmin Contra
Rezerve: I. Popescu – Bawab, D. Popa, Oliva, Mahlangu, Dudea, Marici

CS U Craiova: Mingote – Briceag, Popov, Kelic, Bucurică – Mateiu, Zlatinski, Băluță – Bancu, Măzărache, A. Ivan (cpt)
Antrenor: Gheorghe Mulțescu
Rezerve: Calancea – Barthe, Gustavo, Nuno Rocha, Fajic, Madson, M. Manea

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei) / Asistent 1: Ovidiu Artene (Vaslui) / Asistent 2: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) / Rezervă: Robert Dumitru (Sf. Gheorghe) / Observator LPF: Iulius Nemțeanu (Ilfov) / 
Observator CCA: Marian Dorobanțu (Buzău)


Deznodământul derby-ului orgoliilor de diseară va fi strâns legat și de modul cum vor gândi meciul și mutările antrenorii celor două echipe.

Cosmin Contra, 41 de ani, și Gigi Mulțescu, 65 de ani, sunt două foste glorii ale „câinilor”, din epoci diferite, iar în duelurile directe ca antrenori s-au întâlnit doar în două situații, ambele partide încheindu-se la egalitate, 1-1.

Adrian Mutu, managerul general al roș-albilor și cel care a insistat foarte mult pentru schimbarea lui Ioan Andone cu Cosmin Contra, are mare încredere că roș-albii vor obține cele trei puncte. ”Briliantul” se folosește de orice mijloace pentru a-i motiva la maximum pe jucători.

În afara discuțiilor pe care le-a avut deja cu aceștia, Mutu a postat și o fotografie sugestivă, pe contul său de pe Instagram, în care apare alături de doi câini de rasă, pitbull, cu mesajul: ”Red dogs!”.

Cosmin Contra s-a confruntat cu numeroase probleme încă din primele zile de la revenirea în România. Antrenorul lui Dinamo se plânge că timpul este insuficient pentru a rezolva toate incovenientele găsite de la revenirea în Ştefan cel Mare.

E un pic de stres. Când preiei echipa din mers este foarte greu cu timpul. Mi-aş fi dorit ca ziua să aibă 48 de ore, nu 24. Sunt atâtea lucruri de pus la punct, însă nu ai timp să le faci pe toate. Nici programările meciurilor nu ne-au ajutat, că am jucat luni, iar acum jucăm sâmbătă„, a declarat Contra.

„Principalul” în vârstă de 41 de ani s-a simţit motivat să revină la Dinamo şi deoarece „câinii” erau consideraţi ca şi ieşiţi din cursa pentru play-off înainte de venirea sa.

România e cum am lăsat-o, ştiam unde vin. Nimeni nu dădea şanse lui Dinamo să meargă în play-off, de aia am şi acceptat să vin aici. Vom face tot ce depinde de noi să câştigăm fiecare meci, pentru că Dinamo la asta trebuie să se gândească mereu, să învingă în fiecare joc. În sport însă trebuie să ai noroc, la fel ca şi în viaţă, ca să îţi îndeplineşti obiectivele„, a mai spus Cosmin Contra.

Problemele lui Cosmin Contra nu sunt însă de lot. Doar Laurenţiu Brănescu este accidentat înaintea partidei contra lui CS U Craiova.